Sfatul nutriționistului. Cum trebuie consumate fructele

cos-fructe-700x450

loading...

Fructele trebuie consumate pe stomacul gol, fiindcă sunt mult mai greu de asimilat decât ați crede. Fructul este alcãtuit din celulozã, dar este și o glucidã, deoarece contine „zahãr” sub formã de fructozã. Iar fructoza trebuie sã facã obiectul unei atentii cu totul speciale, pentru cã se transformã în glicogen (energie disponibilã rapid). Din fericire, cantitatea de zahãr din fructe nu este prea mare si, oricum este eliberatã în cantitate micã, datoritã fibrelor pe care le contin acestea.

Cantitatea de energie transformatã nu constituie o problemã. În orice caz, este o energie care va fi folositã pentru nevoile imediate. Regula importantã (si dacã ar trebui sã rețineți doar una, atunci pe asta s-o retineti) este cã fructele – în general – nu pot fi combinate cu nimic altceva; nici cu lipide si nici cu proteine.
Când sunt mâncate într-o combinatie, fructele perturbã digestia altor alimente digerate si, cu aceeasi ocazie, îsi pierd majoritatea proprietãtilor (vitamine etc.) pentru care au fost mâncate. De aceea, cea mai gravã gresealã pe care o puteti face este sã consumati fructe la sfârsitul mesei.

Explicații:

-Amidonul trebuie obligatoriu – pentru a fi digerat – sã fie însotit de o enzimã, numita ptialinã, si care este secretatã la nivelul salivei. Majoritatea fructelor au proprietatea de a distruge ptialina. De aici, rezultã cã amidonul nu mai este digerabil în prezenta fructelor. Bolul alimentar rãmâne, prin urmare, ,,în suferintã” în stomac, unde va fermenta sub actiunea cãldurii si a umiditãtii. Consecinþa directã a acestui fenomen va fi o anumitã balonare datoratã gazelor precum si tulburãrile digestive, în general. Poate cã deja întelegeti mai bine unele simptome care vã sunt familiare.Când fructele sunt consumate împreunã cu lipidele si proteinele, de exemplu carne sau brânzeturi, ele rãmân blocate un timp anume în stomac, în loc sã treacã – asa cum ar trebui – în intestin, unde sunt digerate normal. Dar carnea are proprietatea de a rãmâne mai multã vreme în stomac, unde suferã cea mai importantã fazã din digestia sa, multumitã unor enzime adecvate.

Fructele vor rãmâne prizoniere în stomac, unde, sub efectul căldurii si al umiditãtii, vor fermenta, producând chiar si alcool. Deci toatã digestia va fi perturbatã.În acelasi timp, fructele îsi vor pierde toate proprietãtile (vitamine), dar – cum o nenorocire nu vine niciodatã singurã – metabolismul proteinelor va fi si el tulburat, de aici apãrând balonãrile datorate putrefactiei anormale.

Deci, fructele trebuie consumate singure!

Sursa: adriana.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *