Sunete misterioase din Marea Caraibelor, care se aud doar din spațiu

caraibe

loading...

Oamenii de știință au descoperit un sunet misterios, care își are originea undeva în adâncurile Mării Caraibelor și nu doar că poate fi auzit din spațiu, dar se pare că provoacă perturbări dramatice în câmpul gravitațional al planetei noastre.

Terra este o planetă misterioasă din toate punctele de vedere și odată cu dezvoltarea tehnologică a omenirii, ajungem să descoperim treptat numeroase din secretele sale.

Chiar dacă, încă, acestea nu sunt pe deplin înțelese, ne fac să realizăm că prezența noastră aici nu este întâmplătoare, iar adevărul este bine ascuns.

În aceeași categorie se poate include și ceea ce specialiștii au numit „Fluierătura Rossby”, acel sunet misterios care iese pur și simplu din Marea Caraibelor. Fenomenul a fost descoperit undeva pe la mijlocul secolului trecut, dar a fost minuțios analizat între anii 1958 și 2013.

În cele din urmă s-a stabilit doar că sunetul misterios își are originea undeva în adâncurile mării și se propagă în spațiu sub forma oscilatorie. Specialiștii susțin că sunetul bizar s-ar putea forma în clipa în care un val mare interacționează cu fundul mării. Interesant este faptul că atunci când valul atinge limita de vest sunetul dispare, pentru ca ulterior să apară în partea estică a bazinului.

Bineînțeles că nu s-a putut găsi o explicație logică pentru acest fenomen, dar cu toate acestea oamenii de știință susțin că „Fluierătura Rossby” poate fi auzit din spațiu.

Mai mult de atât, un alt fapt straniu este că această fluierătură interferează și modifică câmpul gravitațional al Terrei.

Datorită acestui zgomot, cercetătorii cred că vor putea prezice cu acuratețe inundațiile din zonele de coastă.

sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *