Te-ai întrebat de ce ne auzim vocea diferit?

VOCE
Atunci cand vorbim, ni se pare ca vocea noastra suna intr-un fel, insa atunci cand ascultam o inregistrare cu noi vorbind, vocea noastra este total diferita fata de cea pe care o stiam inainte.
Acesta este unul dintre cele mai ciudate momente pe care le experimentam de-a lungul vietii. Totusi, pentru aceasta situatie exista o explicatie stiintifica.
Motivul acestei diferente este cat se poate de simplu. Atunci cand ne ascultam vocea pe o inregistrare, undele sonore pornesc din difuzor si merg prin aer pana in urechea noastra. În acest moment ne auzim vocea exact asa cum ne-o percep si ceilalti.
Totusi, noi ne auzim vocea in doua moduri: extern si intern. in primul caz, auzim sunetul pe care il aud si ceilalti, in timp ce, in a doua situatie, auzim sunetul care vine din vibratiile corzilor noastre vocale si care circula intern, prin capul nostru, potrivit gandul.info.
Vibratiile respective rezoneaza in contact cu cutia craniana si de aceea se schimba perceptia asupra propriei voci.
Daca vrei sa stii care este adevarata ta voce, atunci inregistreaza-te si asculta respectiva inregistrare. Poti face asta si daca iti acoperi urechea stanga si vorbesti.
Nu te ingrijora daca vocea ta suna ciudat sau amuzant. Asa ti se pare tie, insa ceilalti oameni sunt obisnuiti cu asta.
Sursa: jurnal.md
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *