Te speli pe față corect? Dacă respecți procedurile de mai jos, poți răspunde afirmativ

spalare_fata

loading...

Spălarea feței este una dintre procedurile de bază ale rutinei zilnice de îngrijire a feței. Insă mulți comit greșeli în acest procedeu simplu. Cu atât mai mult femeile se expun riscului de apariție a iritațiilor, de deshidratare a tenului pentru că nu se spală corect pe față.

1. Apă prea caldă

Se spune că apa ceva mai caldă deschide porii, iar apa rece îi închide. Ghici de ce? Porii nu au mușchi pentru a se relaxa, a se deschide, sau pentru a se contracta, a se închide. În timp ce apa mai caldă oferă o senzație plăcută în timpul spălării pe față, aceasta poate distruge uleiurile naturale produse de ten care protejează pielea. În funcție de tipul de ten, apa caldă fie deshidratează, fie generează producerea de prea mult sebuum. Ca să nu ne expunem acestor riscuri este recomandată folosirea apei foarte puțin calde – apa călâie.

2. Alegerea produsului greșit de curățare 

Săpunul sau gelul de față pe care îl folosești este oare potrivit ție? De regulă, femeile aleg produse foarte dure pentru spălarea feței, indiferent că este vorba de săpun sau gel. Aceste produse lezează epiderma, predispun la iritații și îndepărtează uleiurile naturale produse de piele cu scopul de a o proteja. Este indicat să-ți cumperi un produs de spălare a feței delicat, care să îndepărteze din prima machiajul, dar fără să fie în niciun fel abraziv.

3. Spălatul pe față în mod excesiv

Unele femei obișnuiesc să aplice de două ori săpun sau gel de curățare a feței la o singură spălare sau se spală de mai mult de două ori pe zi. Ei bine, este recomandat de dermatologi ca fața să fie spălată de doar două ori pe zi: dimineața, după trezire și înainte de aplicarea machiajului, și seara, înainte de culcare. Totodată, aplicarea săpunului sau a gelului de față trebuie făcută o singură dată și în cantități mici, pentru a nu leza epiderma.

4. Exfolierea excesivă

În procesul de îngrijire a tenului intră și exfolierea – îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Însă, pentru ca exfolierea să facă mai mult bine și nu rău, cheia este moderația. Exfolierea nu trebuie efectuată de mai mult de două ori pe săptămână, la distanță de câteva zile. Mai mult, evită să folosești produse cu granule sau cu acid pentru exfoliere, cum sunt cele pe bază de granule de zahăr sau pe bază de citrice. Acestea trebuie folosite foarte rar, doar când “cere” pielea. Totodată, folosește-ți degetele când îți masezi fața pentru exfoliere, nu vreun produs tip burete pentru că în felul acesta simți, piele pe piele, cât trebuie să insiști, să apeși în procesul de masare.

5. Nu ne clătim bine pe fața

Să-ți dai de două ori pe față cu apă (călâie, evident) după ce ți-ai exfoliat pielea sau ți-ai spălat tenul cu săpun sau gel special nu este întotdeauna suficient. Adesea rămân particule foarte mici din produsul folosit pe piele, care înfundă porii și usucă fața. Așadar, când te clătești pe față, fă-ți timp, folosește apă călduță și stropește-te de mai multe ori, relatează doctorulzilei.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *