Teorii medicale controversate, care s-au dovedit a fi adevărate
De foarte multe ori diferite teorii si studii provoaca certuri in cercurile stiintifice, dar, uneori, chiar si cele mai de necrezut dintre ele, in cele din urma, se dovedesc a fi adevarate.
Iata cele sapte teorii controversate care in cele din urma s-au dovedit a fi adevarate :
1. Poluarea aerului cauzeaza cancer pulmonar. Din 1939, multi oameni de stiinta au sustinut faptul ca, pe lângă diverși factori, și poluarea aerului ar duce la apariția cancerului. A fost nevoie de 21 ani pentru a confirma aceasta teorie.
2 . Bacteriile provoca ulcere. In 1982 , medicii Robin Warren si Barry Marshall din Australia au asociat bacteria Helicobacter Pylori cu ulcerul, dar comunitatea medicala a sustinut ca stresul in combinatie cu anumite alegeri alimentare conduc la aparitiei ulcerului. Cu toate acestea, la mijlocul anilor 1990, Institutul American de Sanatate a confirmat teoria lor .
3 . Aspirina reduce riscul de atac de cord. In 1950, Lawrence Craven din California a publicat prima sa carte de cercetare, care a aratat ca aspirina previne formarea cheagurilor de sange care provoaca boli de inima. Aproximativ 40 de ani mai târziu, a fost adoptată o prescriptie medicala cum ca o aspirina pe zi previne aparitia bolilor de inima .
4 . Razele X sunt daunatoare. Un studiu din 1911 legat de razele X afirma ca acestea conduc la apritia leucemiei si a altor tipuri de cancer, dar utilizarea pe scara larga a razelor, ce a revolutionat medicina, nu a permis o confirmare a acestei teorii. In cele din urma, in 1956, Academia Americana de Stiinte a emis un raport care condamna utilizarea pe scara larga de raze X .
5 . Expunerea la Mangan este daunatoare. Expunerea creierului la un nivel ridicat de mangan poate duce la o conditie care este similara cu boala Parkinson. Aceasta conditie poate duce la tulburari psihice, tremur, letargie si chiar moarte.
6 . Miopia este un semn de inteligenta. Potrivit cercetatorilor de Spitalul Regina Maria si de la Universitatea din Hong Kong, genele asociate cu miopia sunt strans legate de inteligenta. Astfel, teoria ca inteligenta si miopia pot fi conectate intre ele, are o baza genetica.
7 . Zilele insorite fac pe oameni mai violenti. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Ben – Gurion din Israel, crima este de doua-trei ori mai frecventa in timpul verii in ambele emisfere. Principalul ”suspect“, pare a fi serotonina.
sursa: secretele.com