Ție ți-e teamă de moarte? Află care este motivul

viata dupa moarte

loading...

Sfârşitul vieţii este un moment înfricoşător pentru majoritatea oamenilor, dar conform unui studiu recent, persoanele extrem de religioase şi cele fără credinţe religioase tind să fie cel mai puţin speriate de moarte. Studiul sugerează că o mare parte din comportamentul uman este dictat de frica de moarte.

Cercetătorii de la Univeristatea Oxford au analizat studii anterioare pentru a descoperi legătura dintre religie şi anxietatea faţă de moarte, conform Science Alert.

Munca lor s-a axat pe conceptul cunoscut ca Teoria Managementului Terorii (TMT) care sugerează că există un conflict între dorinţa oamenilor de a trăi şi procesul inevitabil al morţii, fapt ce generează anumite valori şi ritualuri culturale.

Mecanismul de apărare uman alimentează dorinţa umană de apartenenţă la un grup social şi afectează modul în care ne implicăm în diferite ritualuri sociale precum slujbele de la biserică sau partidele politice. Studiul sugerează că anxietatea faţă de moarte este scăzută în cazul persoanelor extrem de religioase.

Experţii au utilizat date din 100 de studii realizate între 1961 şi 2014, pentru a corela gradul de apartenenţă religioasă şi frica de moarte a peste 26.000 de subiecţi din întreaga lume.

Conform TMT, majoritatea ateilor au foarte puţine griji privind moartea, conform teoriei, dacă aceştia s-ar teme de moarte, ar căuta probabil un refugiu precum religia.

Sursa: descopera.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *