Trei lucruri de învățat de la bărbați

timp doar pt tine

loading...

Se spune că, în general, femeile sunt mai sănătoase decât bărbații. Chiar dacă e adevărat, nu înseamnă că nu avem nimic de învățat de la ei.

Ca să ne simțim mai bine în pielea noastră și chiar să scăpăm de câteva dintre neplăcerile specifice sexului frumos (de pildă, de kilogramele emoționale), ne-ar prinde bine să copiem unele dintre deprinderile „jumătăților” noastre.

Nu mai mânca pe fond de stres!

Întrebate când sunt mai tentate să renunțe la dietă ori să devoreze o ciocolată întreagă, multe femei ar răspunde: „Când sunt stresată”. Studiile confirmă că 70% dintre femeile care se îngrașă sunt dintre cele care mănâncă excesiv pe fond emoțional, de pildă când sunt triste, îngrijorate, fericite… Comportamentul alimentar al bărbaților se bazează mai degrabă pe obiceiuri decât pe emoții.

Ce poți învăța?

Nu e o soluție să te repezi la frigider ori de câte ori vrei să te liniștești emoțional. Găsește alt mod de a te elibera de stres, care nu implică mâncare, de exemplu activitatea fizică – aceasta stimulează secreția de serotonină la fel de mult a preparatele bogate în zahăr.

Iubește-te așa cum ești!

Poate pentru că fac mai multe exerciții ori pentru că nu sunt presați de așteptările sociale, bărbații sunt mai mulțumiți de imaginea lor decât reprezentantele sexului frumos. De fapt, studiile arată că 90% dintre femei ar vrea să schimbe măcar un aspect al corpului lor, pe când bărbații se acceptă așa cum sunt, simțindu-se mult mai bine în propria piele.

Ce poți învăța?

Modul în care te percepi tu însăți e mai important pentru sănătatea ta decât ce arată cântarul sau oglinda. Important nu e să te încadrezi în anumite standarde, ci să emani încredere, energie pozitivă.

Timp doar pentru tine

Categoric, familia și prietenii te fac fericită, dar n-ai observat că bărbații petrec, în fiecare zi, o anumită perioadă de timp în singurătate, doar cu ei înșiși? Și că în acele momente nu simt nevoia să vorbească cu cineva sau să fie în compania cuiva? De aceea se agață cu înverșunare de un show tv, o carte, un joc video, exerciții la sală, activități de bricolaj… Cel mai mare beneficiu? Reducerea stresului.

Ce poți învăța?

Aceste pauze dedicate propriei persoane îți dau ocazia să uiți de stres și să te implici într-o activitate plăcută, ceea ce e foarte important pentru sănătatea fizică și mentală. Încetează să mai crezi că trebuie să fii disponibilă oricând pentru toți din familie. Dedică-ți zilnic o perioadă de timp numai pentru tine și plăcerile tale. Vei avea parte de mai puțin stres și tensiune, starea ta sufletească va fi mai echilibrată, sănătatea generală mai bună.

Sursa: revista „Sănătatea de azi”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *