Trei motive să iubești berea

bere

loading...

În jurul berii se învârt o mulțime de mituri, ceea ce o transformă într-o vedetă incontestabilă. Berea nu este doar o băutură alcoolică, ci și un aliment cu beneficii pentru sănătate.

Când vine vorba de băuturi alcoolice, vinul este cel care acaparează atenția celor interesați și de beneficiile medicinale ale acestora. S-a vorbit despre celebrul pahar zilnic cu vin roșu, care previne cancerul sau apariția unor boli precum Alzheimer. Berea e privită de mulți cu un ochi critic, pentru că umblă vorba despre ea că îngrașă. Să fim înțeleși însă: orice băutură cu un grad mai mic sau mai mare de alcool îngrașă dacă este consumată în cantități mari. Așadar, dacă îți place gustul, nu renunța la ea doar pentru că ai auzit că… face burtă. Și, dacă vrei mai multe dovezi că e bună și pentru sănătate, cu condiția să nu bei până nu te îmbeți, citește rândurile de mai jos!

Protejează inima

Nenumărate studii întreprinse în acest domeniu atestă că un consum regulat de bere (1-2 doze pe zi pentru bărbați și o doză pentru femei) îi protejează pe urmașii lui Adam de eventualele afecțiuni cardiace. Astfel, riscul acestora de a suferi un infarct miocardic scade cu 30-35% față de persoanele care nu consumă deloc bere.

Scade colesterolul

De fapt, crește nivelul HDL, cunoscut și sub numele de colesterol bun, a cărui menire este să ajute organismul să se debaraseze de colesterolul rău. În plus, acționează asupra vaselor de sânge, pe care le face mai rezistente.

Crește nivelul de antioxidanți

Aceștia ajută celulele sangvine să transporte mai mult oxigen în întreg organismul, iar antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi vinovați de distrugerea celulelor și de apariția cancerului.

Sursa: Bucătăria de azi                         Foto: unica.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *