Trei trucuri psihologice care te scapă de limite. Fii mai productiv!

libertate

loading...

Tehnica 1 – Cum să scapi de „Eu nu pot!”
Ştiu că cel mai mare obstacol al tău în acest moment este : „eu nu pot!”

Eu nu pot să îmi descopăr pasiunea, talentul sau vocaţia.

Eu nu pot să am un corp frumos.

Eu nu pot să am parte de iubire şi fericire.

Punem pariu că poţi?

TOT ceea ce tu faci azi era odată imposibil să faci.

Dacă atunci când ai învăţat să mergi, părinţii tăi ar fi zis: „nu mai încerca să te ridici, că te loveşti” probabil şi azi ai fi mers în patru labe.

Ai avut nevoie de o doză mare de optimism şi curaj ca să te ridici, să cazi din nou să te ridici şi să începi să stai pe picioarele tale. A fost un moment când să mergi pe ambele tale picioare a fost foarte greu iar odată părea chiar imposibil.

Acum o faci foarte uşor.

Să scrii şi să citeşti nu ai putut decât de la 6-7 ani.

Pe la 3 ani părea imposibil iar la 6 era foarte greu.

Acum o faci extrem de uşor şi fără să te gândeşti deloc că nu ai putea să o faci.

Mersul pe bicicletă sau condusul maşinii, păreau imposibile odată, şi chiar foarte grele atunci când învăţai. Acum însă este o activitate extrem de uşoară dacă te pricepi în oricare din ele.

Acum să revenim la pasiunea, talentul, vocaţia şi banii pe care tu îi faci azi şi mai ales felul în care îi faci.

Ţi se pare imposibil sau foarte greu?

Ghici ce?

Eu sunt aici să îţi spun că nu pot accepta să te văd că mergi în 4 labe toată viaţa şi vreau să te ridici.

Şi vreau să treci de la imposibil la greu şi apoi la foarte natural.

Am văzut mulţi oameni trecând prin tot acest proces şi te asigur că vei reuşi şi tu.

Ţi se pare greu şi imposibil?

Orice lucru ce îl fac acum era imposibil şi apoi greu de făcut iar azi e uşor.

Şi la fel poate fi cu orice lucru care ţi se pare imposibil acum.

De acord?

Tehnica 2 – puterea vizualizării emoţionale a scopului atins
Alege orice scop, vis sau dorinţă de-a ta.

Creierul nu face diferenţa dintre imaginaţie şi realitate.

Imaginează-ţi o lămâie, tăiată în jumate, cu aroma ei puternică, cu zeama ei acră. Observă-i culoarea, mirosul şi imaginează-ţi că o pui pe limbă.

În mod normal, deja ar trebui să salivezi. Cum se poate ca o lămâie care nu există să îţi provoace un efect fizic?

Asta e cea mai simplă dovadă că TOT ceea ce gândim are influenţă asupra sănătăţii noastre, asupra relaţiilor noastre, asupra banilor noştri şi nu mă joc de-a gândirea negativă.

Toate gândurile mele sunt doar pozitive şi spre binele meu.

Mai mult, un experiment rusesc a arătat că au fost 4 grupuri de sportivi.

1. Primul grup s-a antrenat 100% doar fizic.

2. Al doilea grup 75% fizic şi 25% vizualizare despre cum se antrenează şi cum câştigă.

3. Al treilea grup 50% fizic şi 50% vizualizare.

4. Al patrulea grup 25% fizic şi 75% vizualizare mentală

Ghici cine a fost cel mai bun pe teren?

Ultimul grup, cu 75% vizualizare mentală.

Aşadar, una din condiţiile importante ale succesului este să poţi vizualiza succesul înainte ca el să vină.

Asta pentru că mintea nu face diferenţa dintre realitate şi imaginaţie şi dacă îi spui că deja a făcut un lucru, va considera că e mai uşor să îl facă a doua oară, a treia oară şi tot aşa.

Iar când îl faci pentru prima oară în realitate deja îl faci pentru a multa oară în realitatea minţii.

Cum trebuie să faci exerciţiul vizualizării?

Vizualizezi cu lux de amănunte tot rezultatul dorit şi cum te simţi când deja l-ai obţinut.

Hai să ne folosim puterea minţii şi să ne imaginăm următorul scenariu, în care ai afacerea ta online şi ţi-ai câştigat libertatea financiară.

Îţi vei face un blog, un autoresponder, vei începe să strângi cititori ai materialelor create de tine, vei pune materiale noi pe blog-ul tău de 2 ori pe săptămână minim, vei începe să foloseşti facebook pentru transmiterea mesajului tău.

Vei construi o mică audienţă, tu vei câştiga experienţă şi prin educaţie şi experimentare continuă vei vedea nu doar că nu ţi se mai pare imposibil, dar nici foarte greu.

Va fi doar o provocare.

Încurajat de progresul tău, vei începe să lucrezi la primul tău produs.

O carte, un curs audio sau video, un pdf, un produs bun creat de altcineva pe care tu îl vei promova. Poate fi orice produs sau serviciu pe care îl oferi, care vine în urma priceperii tale într-un anumit domeniu (pasiunea, talentul, vocaţia ta).

Apoi, cu mica ta audienţă dar care te urmăreşte cu pasiune pentru că vei şti să transmiţi mesajul tău cu impact, vei face prima lansare pe blog-ul tău.

Şi vei câştiga 100 de euro, 200, sau poate 3000.

Şi atunci îi vei strânge pe oamenii cei mai dragi din viaţa ta şi îi vei scoate în oraş la o masă, un suc, o masă, o distracţie.

Şi va fi cea mai fericită zi din viaţa ta pentru că acum ştii că ai CHEIA, REŢETA şi că doar de tine depinde ca la suma iniţială câştigată de tine, oricât de mică e ea la început, să începi să adaugi zerouri în coadă.

La următoarea lansare, cu noile lucruri învăţate vei vinde de 2-3 ori mai mult şi într-un an vei vinde de 10 ori mai mult decât prima oară.

Şi astfel, îţi vei dobândi libertatea financiară, vei avea o afacere pe care o poţi conduce de pe un laptop ce îl porţi în ghiozdan, călătorind oriunde îţi doreşti în lume sau vei fi la terasă la Starbucks şi vei crea noi materiale la ora 11, într-o zi frumoasă de marţi în timp ce oamenii din jur care te priveau cu neîncredere şi îţi spuneau că nu vei reuşi, că e IMPOSIBIL sau FOARTE GREU, se trezesc la 7 ca să fie sclavi încă o zi pentru un patron care odată a urmat aceeaşi paşi pe care şi tu i-ai urmat acum.

Ţi se mai pare greu sau imposibil?

Totul este să ştii paşii şi să îi faci.

Tehnica 3 – repetarea mesajelor către minte pentru ca ea să înceapă să le considere reale şi să ne ajute să ne comportăm în consecinţă
Atunci când eram săraci, făceam afirmaţii şi ni le repetam până când mintea noastră subconştientă a început să creadă ce îi spuneam şi să se comporte în consecinţă.

După luni şi ani de zile, am devenit acei oameni care ne-am spus că vom deveni.

Aceasta este puterea minţii şi a sufletului tău. Aceste afirmaţii se repetă dimineaţa şi seara, zilnic timp de câteva luni de zile.

Trage aer în piept şi repetă după mine:

(1) Am venit pe această lume pentru a-mi descoperi talentele înnăscute, pentru a le dezvolta în abilităţi şi pentru a face apoi lumea mai bună prin ele. Misiunea mea este să transmit mesajul meu cât mai multor oameni pentru a le face viaţa mai bună, mai uşoară şi mai frumoasă prin ceea ce eu fac cu pasiune zi de zi.

(2) Ştiu că banii, sănătatea, iubirea şi anturajul de care am parte sunt doar o reflecţie, un efect secundar al nivelului meu de dezvoltare personală. Am să accept cine sunt cu toate calităţile şi defectele, am să mă îmbrăţişez şi iert pentru toate lucrurile pe care le-am făcut greşit şi mi-au afectat negativ viaţa şi am să merg mai departe spre destinul meu măreţ fără povara regretelor din trecut.

(3) Merit să am un stil de viaţă exact aşa cum acum doar îl visez. Îmi voi pune la vedere toate scopurile şi visurile şi de fiecare dată când am o stare de lene sau de lipsă de motivaţie voi ridica privirea din pământ, mă voi uita la visurile mele şi voi şti care este motivul pentru care nu mă opresc în nici o zi din munca şi misiunea mea.

(4) Tot ce am nevoie se află deja în mine. Eu trebuie doar să iau o pauză şi să mă deconectez de la agitaţia acestei lumi şi să mă conectez la adevăratul meu sâmbure de divinitate. Simt că am o putere şi o energie nelimitată ce aşteaptă să fie exploatate pentru binele meu şi a celor care mă înconjoară.

(5) Iubesc această viaţă pentru că este exact viaţa de care am nevoie să pot evolua. Fără dificultăţile cu care mă confrunt azi nu aş putea să mă văd aşa cum sunt cu adevărat şi nu aş putea să îmi evaluez corect capacităţile.

Am multă încredere că voi reuşi să fac tot ce mi-am propus şi orice obstacol ce îl am în cale este acolo pentru a fi depăşit şi pentru ca eu să acumulez puterea acelui obstacol odată ce l-am depăşit.

(6) Înţeleg că toţi oamenii din jur sunt oglinzi pentru mine şi că oamenii nu mă vor trata niciodată mai bine decât mă tratez eu însumi. De aceea e important ca felul în care arăt, mă port şi mă tratez în general să reflecte iubirea şi respectul ce-l am în primul rând pentru mine.

(7) Înţeleg că banii sunt doar un efect secundar pentru ceea ce am eu de oferit ca valoare. Pentru a face bani este necesar să îmi dezvolt abilităţi care să producă valoare pentru lumea din jur.

(8) În iubire şi atracţie, regulile sunt total altele decât sunt în restul vieţii noastre. Îmi asum acest lucru şi accept că pentru o viaţă împlinită pe plan relaţional, sexual şi afectiv e important să studiez cum funcţionează iubirea, sexualitatea şi legăturile dintre oameni.

(9) Vreau ca în orice moment al vieţii mele să pot spune cu mândrie: „Am făcut tot ce puteam eu face cu mijloacele pe care le-am avut la dispoziţie şi nu am ce să îmi reproşez”.

(10) Ştiu că frumuseţea vieţii nu constă atât în destinaţie cât în drumul parcurs. Am să trăiesc toate experienţele care mi se oferă şi în acelaşi timp voi avea privirea spre orizont ca să nu uit care îmi este drumul şi direcţia în viaţă.

Atitudinea pe care o vreau de la tine e cea reflectată în superba poezie a lui Coşbuc, Decebal către popor, opusă total baladei Mioriţa în care ciobanul se resemnează în faţa morţii şi a sorţii.

Sursa: personalitatealfa.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *