Tunelul care adăpostește 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi! Se află în România și merită văzut

tunel straja

loading...

România este o țară plină de locuri deosebite, iar acest tunel este cu siguranță unul dintre ele. În interiorul acestuia, aflat la aproximativ 1.500 de metri altitudine, în stațiunea montană Straja, sunt pictați 365 de sfinți din calendarul ortodox, pentru fiecare zi din an.

O candelă, veșnic aprinsă, este mutată, 24 de ore din 24, în fața icoanei sfântului care marcheză data curentă în calendar, informează a1.ro.

Emil Părău, un om de afaceri din Valea Jiului, renumit în zonă pentru actele sale de caritate, a plătit, în 1996, cheltuiala pentru o Cruce a Eroilor, asemănătoare cu cea de pe Masivul Caraiman, care să amintească de jertfa tuturor celor care s-au stins în cele două Războaie Mondiale.

Cu o înălțime de 18,6 m și o anvergură a ”brațelor” de 9, monumentul a devenit, rapid, o atracție turistică.

Apoi, peste 10 ani, când Straja (așezare din județul Hunedoara), a început să devină o stațiune ce atrăgea din ce în ce mai tare pasionații de ski, a decis să sponsorizeze și construirea unui tunel, ce avea să devină o construcție extrem de interesantă.

Ridicat la peste 1.700 de metri altitudine, schitul Straja era extrem de greu de vizitat iarna, așa că tunelul de 54 de metri duce până acolo.

În interiorul său se află pictate chipurile a 365 de sfinți, câte unul pentru fiecare zi, în timp ce tavanul este plin cu scene din Vechiul Testament. O candelă ce arde veșnic este mutată în fața icoanei ce marchează data curentă din calendar.

Sursa: mistere-romania.info

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *