Un nou sfârșit al lumii? O planetă se apropie periculos de Terra

nibiru

loading...

Apocalipsa a fost prevestită cam din an în an cu noi ipoteze, dar cele mai bune teorii care nu s-au adeverit ajung să fie reciclate la un interval. Acum, este reluată cea cu planeta Nibiru.

În 2012, s-a crezut că vine sfârşitul lumii adus de planeta Nibiru. Adepţii conspiraţiilor care propovăduiesc apocalipsa prin Planeta X susţin că e un corp cosmic de aproximativ patru ori mai mare decât Terra, dar ar putea foarte bine să aibă o dimensiune chiar şi de 10 ori mai mare decât planeta noastră.

Contează foarte mult cine lansează teoria şi cât crede în ea. Deocamdată, a fost infirmată mereu, cum se va întâmpla şi în decembrie 2016 (data exactă nu se cunoaşte).

În 2012, NASA a susţinut şi o conferinţă pentru a linişti lumea. Revenind la Nibiru, aceasta are o orbită mult mai mare decât a lui Pluto, astfel că reintră în sistemul solar printre Neptun şi Marte.

Ar fi imposibil ca nimeni să nu aibă dovezi cu ea, dar asta nu-i opreşte pe propovăduitorii apocalipsei. Primele teorii despre Nibiru au apărut în 1997, pe site-ul ZetaTalk, creat de Nancy Lieder.

Aceasta a creat acest site pentru a dezvălui interacţiunile pe care le-a avut cu extratereştri. Sfârşitul lumii cauzat de Planeta X a mai fost prezis fără succes în 2003, în 2007, în 2012, dar şi în 2015. Cea mai mare „publicitate” a obţinut-o în 2012.

Astronomul Mike Brown de la Caltech susţine că dacă un asemenea obiect ar fi existat în zona presupusă, ar fi fost expulzat de pe orbită de Jupiter.

Totuşi, acestea sunt date ştiinţifice, astfel că adepţii teoriilor apocaliptice le ignoră, cum ignoră unii oameni că Pământul e rotund.

Sursa: Adevarul

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *