Utilizări neașteptate ale unei băuturi răcoritoare celebre

Coca-Cola (2)

loading...

Îți place Coca Cola? Află că nu doar îți poate potoli setea, ci poate fi folositoare și la alte lucruri în viața de zi cu zi. Experimentele „de casă”, făcute de amatorii de Coca Cola, de-a lungul anilor, au scos la iveală calități inimaginabile ale celebrei băuturi carbogazoase.

Dezlipește cu ușurință guma de mestecat din păr. Trebuie doar să înmoi părul câteva secunde în Coca Cola și apoi să tragi ușor guma cu degetele. Vei fi uimit.
Ajută la decolorarea părului. Se pare că acizii din băutură contribuie la îndepărtarea treptată a culorii negre. Primele rezultate se văd după minim trei spălări cu Cola Cola.
Înlocuiește cu succes pesticidul. Fermierii din India au descoperit, întâmplător, că datorită conținutului ridicat de zahăr din Coca Cola, substanța atrage furnicile, care mănâncă larvele insectelor, și astfel contribuie, considerabil, la dispariția lor. De altfel, folosirea băuturii pe post de pesticid este o metodă mult mai ieftină.
Ajută la îndepărtarea durerii ușoare. Coca Cola a fost comercializată pentru prima dată cu 5 cenți în Jacob’s Farmacy din Atlanta, Georgia, fiind un medicament brevetat. Ca și produs farmaceutic promitea să ajute la vindecarea unor boli cum ar fi: dependența de morfină, dispepsia (durere persistenta de abdomen ), durerile de cap și impotența. Se speculează că în componența rețetei originale, unul din ingredientele secrete era cocaina.
Eficient ca degresant. Un pahar de Coca Cola are puterea de a îndepărta grăsimile și arsurile încrustate pe tigăi și oale. Nu e nevoie decât de câteva minute de înmuiere, după care poți spăla tigaia cu detergentul tău obișnuit.
Dă gust mâncării. Dacă te-ai obișnuit doar să bei Coca Cola după ce mănânci, afla că băutura se poate folosi și ca ingredient în mâncăruri. Dă savoare sosurilor pentru carne, iar puiul gătit, cu celebra băutură carbogazoasă, capătă aspect rumenit și gust inegalabil.
Coca Cola este cea mai consumată băutură din lume, deși de-a lungul timpului s-a demonstrat cât de nocivă este pentru sănătatea omului. Cel mai recent, statul California a impus companiei să schimbe rețeta băuturii, deoarece în componența ei exista o substanță cancerigenă.

Sursa: CYD.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *