Vrei să înveți o limbă străină într-un timp scurt? Iată șapte trucuri care te vor ajuta!

trucuri limbi straine

loading...

Ce se poate întâmpla într-o săptămână? Dacă ți-ai dedica șapte zile pentru a-ți atinge un scop, cât de ambițios ai putea fi? Există câteva trucuri care te pot ajuta să înveți o limbă străină în șapte zile:

  1. Motivează-te și setează-ți un obiectiv.
  2. Fii consecvent. Încearcă să-ți creezi un anumit cadru și să asociezi cuvintele învățate cu ceea ce se întâmpă în viața ta de zi cu zi. Poți să lipești câte un post note pe fiecare obiect din casă, cu denumirea din limba pe care vrei s-o înveți.
  3. Găsește-ți un partener, un prieten care îți împărtășește dorința. Când există competiție sau o responsabilitate față de celălalt, gradul de motivație crește.
  4. Stabilește-ți obiective mai mici, de exemplu, purtarea unui mic dialog în limba pe care o înveți.
  5. Încearcă să rămâi în contact cu limba respectivă cât de mult poți, fie vizionând filme sau citind cărți care să te ajute să-ți îmbogățești vocabularul.
  6. Folosește ceea ce știi deja. Cu cât utilizezi mai mult o informație, cu atât ți-o vei aminti mai ușor.
  7. Variază modalitățile prin care o poți învăța. O limbă străină trebuie scrisă, vorbită, citită și auzită. Încearcă ceva nou în fiecare zi. Ascultă un cântec în limba respectivă, citește un articol de ziar, scrie o mică poveste, încearcă să improvizezi un monolog.
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *