Zece modalități bizare de a te vindeca

Hidroterapie-1

loading...

Medicina cauta intotdeauna metode de vindecare a bolilor. Inca din Antichitate s-a venit cu tot felul de solutii pentru tratarea bolnavilor. In zilele noastre, metodele au devenit mult mai sofisticate, dar mai sunt pastrate cateva procedee bizare.
Clisma – Procedura consta in introducerea de lichide in rect sau colon. In acest mod se evacueaza toxinele din corp. In trecut, clisma era folosita ca metoda de administrare a medicamentelor pentru a fi mai bine asimilate de organism.
Luarea de sange ( flebotomia ) – Se credea ca eliminarea unei cantitati substantiale de sange putea sa previna bolile. Cand o persoana avea tensiunea ridicata, se folosea aceasta metoda pentru a o reduce. Metoda era folosita si in caz de febra, migrena sau apoplexie.
Descantecul – Se credea ca un pagan avea abilitatea de a vindeca persoane. Descantecele paganilor ar fi avut puteri tamaduitoare.
Potiunea halucinogena – Se foloseau in timpul interventiilor chirurgicale. Pacientul avea nevoie sa adoarma in timpul operatiilor, dar s-a intamplat ca administrarea acestor potiuni sa fie letala. Potiunile erau facute din amestecuri de plante, otet si vin.
Coaja de cartof – Acestea sunt folosite pentru tratarea arsurilor. S-a descoperit ca in cazul in care pui o coaja de cartof pe o arsuta proaspata, vindecarea va fi mai rapida.
Otetul – Potrivit unor studii, daca versi otet pe tentaculele unei meduze poti stopa veninul care este eliberat de acestea. Veninul este neutralizat si daca pui otet pe rana provocata de tentaculele meduzei.
Hidroterapia – Terapia este folosita si in zilele noastre. In functie de afectiuni, sunt prescrise bai calde cu diferite uleiuri sau plante. Dar si bai reci. Hidroterapia este folosita ca terapie pentru arterite, spondiloze, dureri de spate, arsuri, paralizie.
Starea de rau indusa chimic – A fost practicata de un patolog ungur. El pretindea ca starea de rau nu le facea rau pacientilor cu schizofrenie, ba dimpotriva, ii facea fericiti. Astfel, inducand starea de criza unui schizophrenic, acesta devenea fericit si asta il vindeca in timp.
Lobotomia – Este un procedeu chirurgical de inlaturare a partii frontale a creierului. Procedeul a fost folosit pentru tratarea schizofreniei, depresiei. Dupa descoperirea unor medicamente, aceasta procedura nu a mai fost utilizata si a fost considerate o mare eroare medicala.
Trepanatia – Procedeul consta in efectuarea unei gauri in cutia craniana pentru a elimina anumite tumori sau cheaguri de sange. Se credea ca procedeul putea sa vindece crizele de epilepsie, migrenele. Metoda se mai practica si in zilele noastre.

Sursa: cerceteaza.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *