Când crezi că poți, trezești în mintea ta acea forță care îți dă putere
Aveți nevoie de mai multă forță – pentru a munci și pentru a reuși, pentru a studia și a învăța, pentru a gândi așa cum se cuvine, pentru a iubi mai mult și pentru a face mai multe servicii dezinteresate omenirii?
Aveți nevoie de o și mai mare forță pentru a face față schimbărilor cu care vă confruntați în viața de zi cu zi?
Aveți nevoie de mai multă forță pentru a obține ceea ce doriți de la viață, fără a încălca drepturile celorlalți?
Vă folosiți cumva de Puterea Supremă de Convingere care sălășluiește în „celălalt eu”?
Vă dați seama de forța subconștientului vostru – o forță pe care o puteți canaliza și utiliza chiar și în somn? Recunoașteți sursa de putere generatoare de reușită și succes, sursă ce poate fi câștigată prin unirea resurselor mentale personale cu cele ale celorlalți, în scopuri reciproc avantajoase?
Forța oricărei reușite, forța de care aveți nevoie pentru a înțelege și a aplica filozofia succesului vă este deja disponibilă. Forța de care aveți nevoie pentru o viață productivă este deja înmagazinată în mintea voastră.
Puterea gândului poate fi asemănată cu o grădină. Printr-un efort organizat, solul poate fi transformat într-unul fertil, care să producă hrană, sau poate fi neglijat, ducând astfel la apariția unor buruieni inutile. Mintea este mereu pusă pe treabă, construind sau dărâmând permanent, aducând nenorocire, nefericire și sărăcie sau bucurie, plăcere și prosperitate. Niciodată nu stă degeaba. Acesta este bunul cel mai de preț de care dispune omenirea; și totuși este cel mai puțin utilizat și cel mai tare maltratat din toate câte avem. Cel mai mare abuz este tocmai neutilizarea lui.
Orice creație a omului, bună sau rea, este creată mai întâi metal. Toate ideile sunt concepute prin puterea gândului. Toate planurile, scopurile și dorințele sunt create în gând, iar acesta este singurul lucru asupra căruia omul are privilegiul de a deține controlul absolut.
Sursa: Napoleon Hill, ”Puterea de convingere”, Ed. a II-a, București, 2012