Cele mai bune tratamente contra varicelor

varice

loading...

Varicele nu sunt doar o problemă estetică. Netratate la timp, pot duce la complicații grave ale bolilor de inimă. Cu toate acestea, nu te îngrijora! Există o serie de tratamente foarte eficiente care le țin sub control.

Știai că boala varicoasă afectează la ora actuală peste 45% din populație și că ea apare cu precădere la femei? Pe de o parte, dezechilibrele hormonale, sarcina, tulburările date de ciclul menstrual pot accentua problema varicelor. Pe de altă parte, ereditatea este, de cele mai multe ori, un factor important de apariție a acestei afecțiuni.

O metodă românească

Metoda Angelescu este asemănătoare intervenției chirurgicale clasice, însă este mai puțin dureroasă și nu necesită internare sau anestezie generală. În plus, după o astfel de operație, poți pleca acasă pe picioarele tale. Procedura este disponibilă și în spitalele de stat și presupune câteva tăieturi foarte mici, din loc în loc, în ridurile pielii, care apoi nu se mai văd. Prin aceste incizii, se extrag porțiuni din vena varicoasă. Tehnica este folosită doar în anumite situații, pentru că, în caz de nereușită, nu mai pot fi aplicate alte metode de tratament.

Terapia varicelor cu VNUS CLOSURE FAST

O altă metodă nechirurgicală de înaltă precizie, care închide cu blândețe venele dilatate, este terapia cu ajutorul tehnicii VNUS CLOSURE FAST, disponibilă în clinicile private din țară. Prin aceasta, se inserează un cateter în venă și se realizează o simplă puncție, de obicei la nivelul posterior al genunchiului. Pentru o mai bună identificare a zonei afectate, se face ecografie Doppler. La final, se aplică un bandaj elastic, care se păstrează timp de trei zile. Unul dintre marile avantaje ale acestei tehnici este că aspectul picioarelor poate reveni imediat la normal, fără dureri, în doar 30 de minute. Mai trebuie să ai în vedere și faptul că tehnica cu radio-frecvență este minim invazivă și necesită, în unele cazuri, medicație analgezică și anticoagulantă. Această intervenție se practică din 1990 și este modernizată permanent. Anul trecut, 500.000 de pacienți au optat pentru această procedură.

Tratamentul cu laser

Prin tratamentul cu laser se obțin rezultate maxime. Procedura constă în inserarea blândă în venă a unei sonde sub forma unui tub, care, sub control ecografic, distruge termic vena. Rezultatele sunt vizibile în opt-zece zile, în funcție de vechimea varicelor. Potrivit specialiștilor, riscul ca varicele să recidiveze după o astfel de procedură medicală apare doar la 2% din cazuri.

Măsuri suplimentare

Dacă ți-e frică de operație, mai poți apela cu încredere și la comprimate care să ofere protecție vaselor de sânge, la ciorapi medicinali pentru echilibrarea fluxului sanguin și la unguente sau geluri pe bază de heparină. Înainte de a le administra, este bine să consulți un specialist în flebologie.

Sursa: Click pentru femei

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *