De ce femeile sunt mai friguroase decât bărbații?

femeie-bolnava-de-gripa-680x420

loading...

Iata cateva explicatii pentru faptul ca femeile sunt mai friguroase decat barbatii, conform thelist.com.

1. Temperatura corpului este diferita la barbati si femei
Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Maryland in 1992 a scos la iveala faptul ca exista o diferenta intre temperatura corpului pe care o au femeile si temperatura corpului pe care o au barbatii. Desi aceasta diferenta este destul de mica, femeile resimt mai puternic temperaturile scazute din mediul exterior.

2. Extremitatile sunt mai reci
Foarte multe femei au mainile si picioarele reci, chiar daca, potrivit studiilor, temperatura corpului este usor mai ridicata. In 1998, cercetatorii de la Universitatea din Utah au descoperit ca aceasta conditie este una normala in randul femeilor. Mai mult decat atat, acestia au ajuns la concluzia ca mainile femeilor sunt cu aproximativ trei grade mai reci decat mainile barbatilor.

Vestea buna este ca organismul femeilor conserva mai bine caldura in sezonul rece. Desi extremitatile sunt reci, toata caldura este directionata catre organele vitale.

3. Au un metabolism mai lent
Barbatii au un metabolism mai rapid, iar diferenta este cu aproape 23 de procente cand vine vorba de rata de ardere a grasimilor. Din aceasta cauza, femeile resimt mai puternic temperaturile scazute din mediul exterior. In plus, un metabolism lent este si motivul pentru care foarte multe dintre ele se confrunta cu probleme legate de greutate.

4. Nu au masa musculara dezvoltata
Masa musculara ajuta la conservarea caldurii, iar aceasta este o explicatie pentru care femeile sunt mai friguroase decat barbatii. Din moment ce grasimea nu ajuta organismul sa isi mentina temperatura, femeile care au forme voluptoase se confrunta cu probleme in sezonul rece.

5. Temperatura corpului fluctueaza in perioada menstruala
In perioada menstruala, cele mai multe femeie se confrunta cu fluctuatii de temperatura, iar acest lucru se intampla din cauza cresterii sau scaderii nivelului de hormoni din organism. In functie de perioada lunii in care se afla, femeile sunt mai sensibile la temperaturile reci.

6. Percep diferit temperaturile
O alta explicatie pentru care femeile sunt mai friguroase decat barbatii este faptul ca ele percep diferit temperaturile. In momentul in care se confrunta cu temperaturi mai scazute, organismul lor nu reuseste sa conserve caldura la nivelul extremitatilor, iar femeile au tendinta sa simta ca temperaturile sunt mult mai scazute. Practic, spun specialistii, organismul femeilor si cel al barbatilor reactioneaza in mod diferit la aceeasi temperatura.

Sursa: sanatate.bzi.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *