Frica, sentiment din ce în ce mai frecvent. Cum scapi din matrixul fricii?
Din ce în ce mai mult, societatea modernă lasă o proporție semnificativă de oameni nefericiți și nerealizați. Și, cei mai mulți nu știu prea bine de ce sau ce ar trebui să facă.
De la naștere, oamenii sunt condiționați prin presiunile mass-mediei și ale societății de a gândi într-un anumit mod, de a privi lumea într-un anumit mod și de a acționa într-un anumit mod. Ei sunt, de asemenea, învățați că trebuie să facă acest lucru pentru a fi fericiți.
Guvernele și autoritățile lumii folosesc „Matricea fricii” („Matrix-ul fricii”) ca mijloc de a controla populația. Prin sugestie subtilă, ideile acceptate pot fi schimbate și ceea ce oamenii consideră a fi comportament normal poate fi influențat și modificat. Acest lucru îi ține pe oameni docili și, în esență, permite a fi controlați sau, cel puțin, a se comporta în modul în care acțiunile lor să poată fi prezise.
Activitatea școlară, serviciul, cumpărarea de produse promovate la televiziune, comportarea ca majoritatea oamenilor – toate aceste lucruri ne-ar face fericiți. Pentru mulți, totuși, aceasta nu este cheia fericirii și numai ruperea de această „Matrice a fricii” poate însemna cu adevărat libertatea. Cei care au curajul să se elibereze de această condiționare și să aibă propria gândire, își dau seama curând că cheia fericirii și a mulțumirii este aceea de a fi noi înșine. Așa după cum scria Edwin Harkness Spina: „Matricea poate fi definită ca lumea pe care o percepem, care include lumea fizică, precum și planuri mai înalte ale emoțiilor și gândurilor, care ne afectează și pe noi”.
Unii oameni își spun că vor fi fericiți odată ce se vor căsători sau odată ce vor primi promovarea la serviciul la care lucrează, ori atunci când se pensionează și pot face ceea ce vor. Dar, pentru cele mai multe dintre aceste obiective, chiar și atunci când ele sunt atinse, nu oferă altceva decât o goliciune. Dar cei mai multi trebuie să-și dea seama că adevărata fericire trebuie să vină din interior, odată cu detașarea de Matrix…
Sursa: almeea