Rulada de cacao cu mascarpone, desertul tău de vis

rulada

loading...

Pentru orice zi a săptămânii, în care ai poftă de ceva dulce și gustos,  îţi recomandăm să încerci rulada de cacao cu mascarpone.

Ingrediente necesare:

– 5 ouă
– 140 gr zahăr
– 65 gr făină
– 5 gr amidon
– 20 gr cacao
– 1/2 linguriţă praf de copt
– 1 linguriţă rasă cafea solubilă
– 1 lingură apă călduţă
Pentru umplutură:
– 350 gr mascarpone
– 4 linguri smântană pentru frişcă
– 3-4 linguri zahăr pudră vanilat
– 1/4 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Dizolvă cafeaua în apă caldă. Cerne făina, amidonul, cacaoa şi praful de copt. Mixează gălbenuşurile cu 70 gr zahăr până când obţineți o cremă groasă. Bate albuşurile spumă, iar apoi adăugaţi încet restul de 70 gr zahăr, turnându-l pe marginea vasului. Apoi, bate spuma bine şi adaugă în gălbenuşuri jumătate din amestecul cu făina. Amestecă uşor cu un tel.
Adaugă 1/3 din spuma de albuşuri şi amestecă de sus în jos, iar apoi adaugă restul de făină. Adaugă 1/3 din spumă, pune cafeaua şi adaugă restul de 1/3 spumă. Aşează hârtia de copt într-o tavă  şi unge hârtia cu ulei. Distribuie aluatul cu o lingură pe toată suprafaţa tăvii. Nivelează-l uşor cu dosul lingurii.
Coace blatul la 180 grade C timp de maxim 10 minute. Scoate tava din cuptor şi trece cu cuţitul pe marginea aluatului în caz că s-a lipit de margini. Trage foaia cu tot cu hârtie de copt afară din tavă. Rulează foaia călduţă şi dezlipeşte hârtia de foaie. Lasă foaia rulată până se răceşte complet. Bate cu mixerul toate ingredientele pentru umplutură şi pune doar 3 linguri de zahăr. Desfă foaia uşor şi unge-o pe toată suprafaţa cu cremă de mascarpone. Rulează la loc şi taie marginile inestetice, dacă nu ai decupat anterior aceste margini. Învârteşte rulada în hârtie de copt ca să fii sigur că stă rulată.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *