Șase sfaturi pentru a-ți îmbunătăți încrederea în sine, respectul de sine și motivația personală

increderea in sine

loading...
  1. Acționează cu entuziasm. Zâmbește! Mergi hotărât chiar dacă te duci să-ți iei doar o cană cu cafea. Fii conștient de poziția corpului atunci când stai jos și când pășești.
  2. Lucrează regulat și consecvent pentru a-ți îmbunătăți talentele și abilitățile. Întreține gândul că luna sau săptămâna următoare vei fi un lider mai bun (sau orice altceva încerci să fii) decât acum. Concentrează-te asupra îmbunătățirii vocii, a abilităților de ascultare, a posturii, a memoriei, a rutinei și a tuturor celorlalte lucruri care trebuie reglate și care îți afectează viața și felul în care interacționezi cu ceilalți.
  3. Termină lucrurile – mai ales pe cele importante pe care le-ai tot amânat de ceva vreme și care te vor ajuta să îți îndeplinești visurile și scopurile. De exemplu, sună pe toată lumea de pe lista ta de clienți sau posibili clienți! Un sentiment de reușită te ajută să îți îmbunătățești felul în care vezi lucrurile. Mergi la serviciu sau începe-ți  sarcinile zilnice mai devreme decât de obicei vreme de aproximativ o săptămână pentru a recupera proiectele amânate.
  4. Vorbește întotdeauna în termeni pozitivi și propune-le și asociaților tăi să facă la fel. O soluție entuziastă și o atitudine și un comportament orientate spre soluții vor avea rezultate mai bune decât o atitudine și un comportament pesimiste, apatice și îndreptate spre probleme.
  5. Învață mai mult despre ce faci, indiferent dacă este vorba de cunoștințe despre produs, abilități de leadership, relații interumane sau altceva. Cunoașterea te poate ajuta să îți îmbunătățești performanța și încrederea în sine. Continuă să exersezi ce ai de făcut. Trebuie ca întotdeauna să înveți și să evoluezi!
  6. Stabilește-ți scopuri și concentrează-te asupra visului tău. Fă-ți scopurile solicitante, dar posibil de atins, astfel încât să fii nevoit să te întinzi pentru a le atinge. Atitudinea ta se va îmbunătăți atunci când vei avea ceva clar pentru care să lupți.

Motivația personală eficientă stimulează și, astfel, vor apărea rezultate. Acestea pot fi pozitive sau negative, în funcție de direcția motivației tale. Motivația pozitivă conduce la acțiuni pozitive. Tot ce poți face este cel mai bun lucru pe care îl poți face. S-ar putea să obții rezultatele dorite sau nu. Dacă nu, meditează la motivația și la acțiunile tale și stabilește dacă poți schimba rezultatele sau nu. Dacă nu, treci mai departe și renunță. Dacă da, învață din acest lucru, ia-o de la capăt, doar că mai înțelept, dacă se poate!

Sursa: Thomas Smith, „Totul depinde de tine”, ed. Amaltea, 2010

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *