Secretul nemuririi, aflat în cea mai veche carte interzisă din lume

cartea lui toth

loading...

Una dintre cele mai vechi, dacă nu cea mai veche carte interzisă este „Cartea lui Toth”. Toth era un zeu foarte important pentru egiptenii antici . Acesta avea rol de arbitru al disputelor zeilor şi cu el sunt asociate dezvoltarea sistemului de scriere, a artelor magice şi a ştiinţei. Aceşti „zei” veniţi din ceruri pot fi explicaţia procesului rapid de formare a statului egiptean antic, lucru care i-a uimit şi pe arheologi. Statul egiptean astfel dezvoltat avea un nivel de civilizaţie foarte ridicat şi a rezistat câteva mii de ani.

În perioada antică, „Cartea lui Toth” era deja considerată carte antică, străveche, o carte a începutului, scrie lovendal.ro. Era un simbol al puterii faraonilor egipteni care o primiseră chiar de la zei. Se spune că această lucrare conţine secretele puterii absolute şi poate oferi puteri considerabile deţinătorilor ei.

Papirusul Turin descrie un complot împotriva faraonului din acele vremuri care s-a finalizat prin executarea vinovaţilor şi arderea cărţii blestemate a lui Toth. Totuşi, cum în acea vreme se realizau copii, cartea a reapărut în istorie. Unele documente susţin că fiul lui Ramses al II-lea, Khanuas, avea în posesie cartea originală scrisă de Toth cu care a obţinut putere asupra pământului, apelor, corpurilor celeste, graiului animalelor şi chiar a morţii. Se pare că morţii puteau fi înviaţi folosind această carte şi efectele ei se puteau manifesta şi la mare distanţă.

Considerând cartea un mare pericol, şi Khanuas o arde. Totuşi, despre această carte se spune că a fost iniţial ivită din foc şi, astfel, nu putea fi distrusă de acesta.

Interesant este şi episodul obţinerii “Cărţii lui Toth” de către Nefer-Ka-Ptah. Ajutat de un preot, acesta a aflat ascunzătoarea cărţii şi a pornit împreună cu un magician să o recupereze. Magicianul, preot al lui Isis, a folosit un aparat de ridicat pentru a scoate cutia în care era ferecată cartea de pe fundul unui râu.

Aceasta era păzită de un şarpe nemuritor pe care magicianul l-a tăiat în două şi a îngropat bucăţile în locuri îndepărtate unul de celălalt pentru a nu se putea reface. Citirea primei pagini a cărţii a revelat misterele cerului, pământului, abisului, munţilor, mării, şi limbajului animalelor. Cea de a doua pagină a revelat soarele strălucind pe cerul nocturn şi în jurul acestuia au apărut umbrele zeilor. Totuşi, după ce a asimilat toată cunoaşterea cărţii, lui Nefer-Ka-Ptah i s-a înfăţişat însuşi Toth care l-a răpus. Mumia faraonului a fost îngropată cu cartea în mâini şi a rămas aşa până a fost găsită de către Appolonius din Tyane.

De-a lungul istoriei, cartea a tot reapărut. A existat chiar o perioadă în care toţi alchimiştii şi magicienii susţineau că deţin copii ale acestei cărţi. Este interesant de notat faptul că majoritatea acestora au murit în accidente ciudate după ce au făcut declaraţii privitoare la carte.

Sursa: romaniatv.net

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *