Știai că ceaiurile pot face rău?

ceai verde

Știai că poți avea insomnii sau palpitații de la un simplu ceai? Da, banala infuzie îți poate face și rău, dacă nu este preparată corect sau dacă o bei în exces.

Regula de aur, spun medicii, este să nu consumi mai mult de trei-patru căni de ceai din plante medicinale pe zi. Totodată, să nu-l bei după ce a stat în ibric peste noapte, căci numărul nutrienților benefici scade, iar riscul ca acesta să conțină bacterii este crescut. Și nu uita să-l prepari din plante care nu sunt mai vechi de un an, astfel încât proprietățile și gustul să nu fie alterate.

loading...

Ceaiul verde irită stomacul

O cană de ceai verde conține 40 mg de cofeină. Acest lucru înseamnă că, dacă bei mai mult de două căni pe zi, poți avea parte de neplăceri. Este posibil să ai insomnie, să fii nervos/oasă și să-ți tremure mâinile. Tot din cauza cofeinei pe care o conține, ceaiul verde poate da dependență și poate agrava simptomele sindromului premenstrual. Iar dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu hipertensiunea arterială, ulcerul sau cu gastrita, este bine să-l tai de pe lista preferințelor tale.

Atenție la mentă!

Ceaiul de mentă, băut în exces, poate avea și el efecte neplăcute. De aceea, dacă suferi de constipație cronică sau de litiază biliară, evită-l. Poți bea, în schimb, ceai de tei sau ceai de fructe. De asemenea, administrat copiilor sub 14 ani, ceaiul de mentă le poate produce spasme sau reacții alergice, din cauza mentolului pe care îl conține.

Ceaiul de mușețel, interzis gravidelor

Multe persoane se bucură de efectele miraculoase ale ceaiului de mușețel, însă puțini sunt aceia care știu că poate avea și reacții adverse. Dacă ai probleme cu coagularea, evită mușețelul, căci are efect de subțiere a sângelui și crește riscul de hemoragii. Acest ceai le este interzis gravidelor, pentru că poate provoca un avort spontan. Este contraindicat și copiilor sub șapte ani, căci are un puternic efect calmant.

Ceaiul de măceșe dă amețeli

Din cauza unor substanțe care se găsesc în sâmburi, ceaiul preparat din fructe uscate de măceșe poate fi dăunător. În cazul în care te-ai apucat de o cură cu un astfel de ceai și ai insomnii, amețeli sau stări de greață, este indicat să încerci o altă combinație de plante. Totodată, consumat în exces (mai mult de trei căni pe zi), ceaiul de măceșe poate afecta smalțul dinților. Totodată, dacă-l bei pe stomacul gol, te poți alege cu arsuri.

Sursa: Click pentru femei

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *