Știai că nu toți avem semnul unic de identificare ?

amprente

loading...

Lipsa amprentelor este denumită, din punct de vedere medical, adermatoglifie și popular „boala care întârzie migrația” – din cauza faptului că este considerată o piedică în cazul controalelor vamale.

Un nou studiu a scos la iveală că o  mutație genetică extrem de rară, la nivelul cromozomului 4,  ar putea fi motivul pentru care unii oameni se nasc fără amprente.

În mod normal, amprentele se formează în cel de-al doilea trimestru de sarcină, fiecare persoană având un set unic, specific, chiar și gemenii identici.

Potrivit New Scientist, funcția biologică a amprentelor rămâne controversată. O perioadă s-a crezut că îmbunătățește aderența, dar noi studii au relevat că reduc frecarea dintre piele și alte suprafețe și cresc sensibilitatea tactilă.

Dar cel puțin patru familii din întreaga lume, nu au amprente.

Eli Sprecher, profesor la Universitatea din Tel Aviv, a studiat codul genetic a 16 membri ai unei familii de elvețieni, dintre care șapte aveau amprente digitale iar restul nu.  Studiul a scos la iveală că cei suferă de această afecțiune au o genă, și anume SMARCAD1, mai scurtă.

Potrivit cercetătorilor, această afecțiune are efecte secundare neplăcute, producând flictene și chisturi la nivelul pielii. De asemenea, mutația afectează și glandele sudoripare.

Autoarea studiului, publicat în Jurnalul American de Genetică Umană, a precizat pentru BBC News  că „se cunosc puține lucruri despre funcția acestei gene specifică pielii și aproape nimic referitor la rolul ei fiziologic”.  Însă, se pare că lungimea normală a genei cromozomului 4 controlează activitatea altor gene.

Deși Gabriele Richard, specialist în domeniul geneticii și dermatologiei la Gene DX – companie care are ca primă preocupare testele genetice, este de părere că nu le poți reda amprentele celor afectați, Eli Sprecher crede că implicațiile cercetării sale sunt mult mai largi și a subliniat că studiul ar „putea ajuta la descoperirea unor tratamente pentru afecțiuni mai comune.”

Sursa: jurnalspiritual.eu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *