Știați de latura pozitivă a alunițelor?

alunite1_61132300

loading...

O aluniță șic precum cea a lui Marilyn Monroe a fost mult timp asociată cu frumusețea. Acum, cercetările de la King’s College, din Londra, sugerează o altă semnificație. Persoanele cu peste o sută de alunițe ar putea îmbătrâni mai lent decât celelalte, având ca urmare probabil mai puține riduri și un risc redus de osteoporoză.

Motivul îl reprezintă niște segmente de ADN numite telomeri, care se micșorează cu timpul. Un număr mare de alunițe indică telomeri mai lungi. Acest lucru contribuie la amânarea momentului în care unele celule nu mai pot să se dividă și să refacă țesuturile. De asemenea, îi poate predispune la cancer pe oamenii cu alunițe, cam 10% dintre albi, dar beneficiile pot uneori depăși riscul, spune cercetătorul principal Veronique Bataille, dermatolog. „Le spun pacienților să fie vigilenți, dar să nu piardă din vedere latura pozitivă a alunițelor“.

Aluniță sau pistrui?

Alunița este un grup de celule producătoare de pigment care are aspectul unui punct bine definit și uneori relief. Pistruiul este o pată de pigment, adesea semn al acțiunii razelor solare.

Sursa: natgeo.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *