loading...Originare din Spania, crochetele fine de pui pot fi o alegere tentantă, dacă ne dorim o gustare caldă ușor de pregătit, având mare succes în fața oaspeților.
Ingrediente necesare:
O cană de lapte
cca 150 gr de piept de pui dezosat
50 g unt,
jumătate de cană de făină
sare și piper după gust
un ou
pesmet (cca trei sferturi de cană)
ulei (pentru prăjit)
opțional: jumătate de ceapă tocată fin, nucșoară rasă sau pătrunjel verde tocat fin.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare sau se prăjește puțin, până ce se albește carnea și se poate toca în cubulețe ori se poate desface în fâșii subțiri.
Se încălzește laptele. Se pune untul la topit, în tigaie.
Când untul sfârâie și spumează, se rumenește, în el, ușor, ceapa.
Se reduce temperatura, se pune făina și se amestecă bine.
Se toarnă câte puțin lapte, amestecând mereu, până devine o cremă cleioasă.
Se adaugă sare, piper, nucșoară ori pătrunjel, precum și bucățile de pui tocat.
Se amestecă continuu, la foc mic, până ce pasta începe să se desprindă de pe marginea tigăii.
În acel moment se ia de pe foc și se răstoarnă pasta pe o farfurie, pentru a se răci.
Se nivelează, se acoperă cu folie de prospețime și se ține o oră la rece.
Se poate lăsa amestecul și mai mult timp la rece, chiar și 48 de ore, dar trebuie scos din frigider cu o oră înainte de finalizarea preparatului.
Se încinge uleiul în tigaie.
Se bate oul cu sare și piper.
Se ia câte o lingură din compoziția cu carne și se formează crochete alungite sau rotunde.
Se trec prin ou și pesmet și se rumenesc pe toate părțile.
Se scot crochetele pe hârtie absorbantă și se servesc calde.
Sursa foto: retete.bewoman.ro
loading...