Ce nu știai despre bombele atomice

atomic-blast-images

loading...

Bombele atomice sunt și acum unele dintre cele mai puternice invenții militare ale oamenilor. Acestea au fost testate pentru prima dată de americani asupra japonezilor, în cel de-al Doilea Război Mondial, iar rezultatele au fost catastrofale. Cu siguranță ai auzit de Hiroshima și Nagasaki, cele două orașe șterse de pe suprafața Pământului de bombele atomice. Iată mai jos câteva curiozități pe care poate că nu le știi despre această armă mortală.

1. Hiroshima și Nagasaki nu mai sunt acum radioactive, în principal datorită faptului că bombele nu au atins Pământul și au fost detonate în aer.

2. Un bărbat japonez a supraviețuit ambelor bombardamente cu bombe atomice (Hiroshima și Nagasaki) din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

3. Un supraviețuitor al bombei atomice din Hiroshima a participat la maratonul din Boston în 1951 și l-a câștigat.

4. Numele bombei atomice detonate deasupra orașului Nagasaki era Fat Man (Grasul).

5. Nagasaki nu a fost ținta inițială a bombei atomice care l-a distrus. Americanii au vrut să lovească de fapt Kokura.

6. Un Bonsai plantat în 1629 a supraviețuit atacului cu bombă atomică din Hiroshima și acum poate fi văzut într-un muzeu în Statele Unite ale Americii.

7. La o lună după bomba atomică de la Hiroshima, orașul a fost lovit de un taifun violent care a mai ucis încă 2000 de oameni.

8. 10% din electricitatea folosită în Statele Unite este produsă din părțile demontate ale bombelor atomice.

9. În 1962 Statele Unite a detonat în spațiu o bombă cu hidrogen despre care se spune că era de 100 de ori mai puternică decât cea de la Hiroshima.

Sursa: bunadimineata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *