Ce nu știm despre ochiul uman

ochi

loading...

1. Ochiul uman este al doilea organ după creier din punct de vedere al complexității.

2. Aproximativ 80% din amintirile pe care le avem le datorăm ochilor, acestea înregistrându-se vizual.

 3. Doar 8% din populația globului se naște cu ochi albaștri. Această culoare a ochiului uman a apărut în urma unei mutații genetice, în urmă cu circa 10.000 de ani.

4. Când ne naștem, acuitatea noastră vizuală este extrem de scăzută, doar 10%. Un bebeluș distinge imagini clare doar dacă se află la 20-30 de centimetri distanță de el.

5. Ochiul uman poate să distingă 500 de nuanțe diferite de gri și 10 milioane de nuanțe de culori.

6. Mușchii ochiului sunt cei mai activi mușchi din tot corpul. Ei funcționează și în timpul somnului.

7. Un om clipește într-o zi de aproximativ 10.000 de ori, o dată sau de două ori la fiecare 10 secunde. Oricine clipește instinctiv la auzul unui zgomot puternic.

8. Atunci când privim o persoană care ne place, când suntem excitați, când simțim o bucurie sau o teamă foarte mare, pupilele ne sunt dilatate.

9. Poate ați auzit expresia „a plânge cu nasul”. Acest lucru se întâmplă pentru că, atunci când plângem, lacrimile sunt atât de multe încât ajung în nas.

10. Nu trebuie să vă faceți griji dacă citiți la lumină slabă pentru că nu este adevărat mitul conform căruia cititul la lumină slabă afectează vederea.

11. Citim mult mai ușor de pe o foaie de hârtie, decât de pe ecranul unui calculator sau tablete. Tocmai de aceea, poate ar trebui să luați în considerare mai des lecturarea unei cărți adevărate și nu online.

12. Bărbații au o vedere mai bună decât femeile.

Sursa:bunadimineata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *