”De abia căzusem din copaci și dacă nu veneai tu, muream proști” – scrisoarea unui anonim român adresată Uniunii Europene

UE

loading...

De abia căzusem din copaci și dacă nu veneai tu, muream proști.

Tu ne-ai învățat cum se taie porcul ca să nu sufere, cum se fac cârnații fără carne, doar din șorici si E-uri, pateul de ficat fără ficat, pâinea cu mult aer și importată congelată, laptele fără gust și fără miros că, dacă-l bei cu ochii închiși, zici că-i apă.

Tu ne-ai învățat cum se face smântâna cu 12% grăsime. Restul ce-o fi?
Probabil lapte închegat cu cheag ca să nu fie acră si asta explică de ce când o pui în ciorba fierbinte, în loc să se împrăștie, se coagulează. Nu mai găsești smântână care bătută să devina frișcă. Păi da, acum există frișcă artificială ca spuma de ras și cu miros asemănător.

Tu ne-ai învățat cum se face untul fără miros, cu 25% grăsime (restul ce dracu’ o fi, săpun?).

Tu ne-ai învățat că brânza țăranului fiind făcută in condiții neigienice, e toxică, iar a ta e sănătoasă pentru că conține fibre vegetale (ce or fi căutând acolo?). N-are nici miros, nici gust. E ca o cretă udă.

Îți mulțumim că ne aduci, în supermarketurile cu care ne-ai căpătuit, mere care nu se strică luni de zile, oricât de lovite ar fi. Ale țăranului au viermi, ale tale nu. Oare de ce? Nu cumva nu sunt mere, ci otrăvuri? Viermii, spre deosebire de noi, știu ce este bun și ce este otrăvit!

Îți mulțumim că ne-ai învățat țăranii cum se fac roșiile frumoase, ca trase la xerox, dar fără gust și care scârțâie-n dinți și țin la infinit în frigider fără să se strice, că nici celuloza nu se degradează cu anii.

Tu ne-ai învățat că zahărul din sucuri se poate înlocui cu aspartam, un cancerigen, mai ales pentru creierul copiilor.

Și câte și mai câte nu ne-ai învățat!

Autor anonim

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *