N-ai fi încântat să le vezi. Cinci destinații bântuite

Castelul_Edinburgh

loading...

1. Sanatoriul Waverly Hills – Kentucky, SUA

Waverly Hills a fost inițial o clădire din lemn, cu două etaje, deschisă în 1910. Aceasta a servit ca spital în care erau internați oameni bolnavi de tuberculoză. Se crede că au murit aproximativ 63.000 de pacienți. Numărul deceselor provocate, precum și lipsa unui tratament adecvat stau în spatele uneia dintre clădirile cele mai bântuite din Statele Unite.

Fiind permis accesul în clădire, au apărut tot mai multe dovezi potrivit căreia ar fi bântuită: umbre trecătoare, țipete din camere goale.

2. Casa Monte Cristo – New South Wales, Australia

Este considerată cea mai înfricoșătoare casă din Australia, din cauza seriei de evenimente tragice care au avut loc acolo. Începând din 1885, anul construcției sale, până la 1948, familia Crawley a locuit în această casă. De-a lungul timpului, membrii familiei au fost martori la mai multe decese, inclusiv la moartea tragică a unui copil mic, care a căzut pe scări. Se crede că o servitoare a familiei Crawley a căzut de la balcon, iar un băiat a murit ars în incinta casei. A existat, de asemenea, un om bolnav mintal numit Harold (fiul unui îngrijitor), care a fost ținut legat în cabana îngrijitorului timp de 40 de ani. A fost găsit ghemuit lângă trupul neînsuflețit al mamei sale și a fost trimis la un institut mintal. După ce casa nu a mai aparținut familiei Crawley și a fost cumpărată de un grup de îngrijitori, unul dintre ei a fost ucis în cabană.

3. Castelul Bunei Speranțe – Cape Town, Africa de Sud

Castelul Bunei Speranțe a fost construit în secolul al XVII-lea. Prima activitate paranormală sesizată a fost în 1915, când un om înalt a apărut pe una dintre meterezele castelului. Bărbatul nu a mai fost văzut până în 1947, an în care a apărut frecvent timp de două săptămâni. Ar fi fost văzut sărind de pe unul dintre zidurile castelului.

Una dintre cele mai cunoscute povestiri asociate cu castelul îl are în prim plan pe guvernatorul Pieter van Gysbert Noodt. Acesta a murit la 23 aprilie 1728, zi în care acesta condamnase la moarte șapte soldați, care au fost prinși încercând să dezerteze militar. Se crede ca unul dintre soldați l-a blestemat, la câteva ore după guvernatorul fiind găsit mort deasupra biroului său.

4. Turnul Londrei – Londra, Anglia

Cu o istorie de tortură și execuție de peste 900 de ani, Turnul Londrei este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din Marea Britanie. A fost construit în 1078 de William Cuceritorul, având un rol deosebit în istoria Angliei.

Au existat mai multe rapoarte ale paranormalului la Turnul Londrei, de-a lungul anilor. Cea mai faimoasă „fantomă” care trăiește în interiorul zidurilor sale este Anne Boleyn, soția regelui Henric al VIII-lea.  A fost decapitată în 1536, iar trupul ei fără cap a fost văzut mergând pe coridoarele turnului și în apropierea locului decesului ei.

O altă apariție misterioasă este cea a doi copii, care sunt adesea văzuți în cămăși de noapte, ținându-se de mână și având priviri terifiate.

5. Castelul Edinburgh – Edinburgh, Scoția

Castelul Edinburgh datează din epoca fierului. În cadrul acestuia au avut loc numeroase bătălii sângeroase și acte de tortură.

Vizitatorii și personalul acestei destinații turistice au experimentat numeroase lucruri de-a lungul anilor. Cel mai comun este senzația de a fi atins și tras. De asemenea, au avut loc numeroase apariții, printre care cea a unui bătrân purtând un șorț, a unui băiat toboșar fără cap.

Alte fenomene ce au loc în interiorul castelului sunt scăderi bruște de temperatură, ceață inexplicabilă, sunete ciudate.

Sursa: hauntedrooms.co.uk

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *