Rugăciunile colective, efect uluitor asupra unor boli

rugaciune-copii-Maica-Domnului

loading...

In mai 1995, una dintre revistele medicale cele mai serioase din SUA, “Journal of the American Medical Association”, a publicat un articol intitulat “Medicii trebuie sa le prescrie pacientilor lor rugaciunea?”. Textul a avut un mare impact asupra comunitatii stiintifice internationale.

Cativa ani mai tarziu, multi dintre medicii americani – chiar si cei atei – au admis ca rugaciunea ajuta la vindecare. Nu e vorba, fireste, de a inlocui aspirinele sau bisturiul cu acatiste sau molitfe, ci de a folosi rugaciunea alaturi de alopatie. Care e ratiunea acestui indemn? Faptul ca oamenii de stiinta americani au izbutit sa masoare precis efectul rugaciunii asupra organismului omenesc.

Pe plan fizic, rugaciunea produce un “reflex de destindere”, care se traduce printr-o incetinire a ritmului cardiac si a respiratiei, o scadere a presiunii arteriale, o diminuare a necesitatii de oxigen si a productiei de bioxid de carbon. Pe plan mental, ea aduce un sentiment de linistire, de bunastare si pace, inlaturand teama si gandurile negre.

In cercetarile lor, medicii americani au constatat un fenomen de-a dreptul surprinzator: rugaciunile colective au avut un efect uluitor asupra anumitor maladii – asa dupa cum dovedeste experimentul condus de medicul cardiolog Randolph Byrd – pe 393 de pacienti internati la Clinica de Cardiologie din San Francisco. Practicianul si-a impartit bolnavii in trei grupe: A, B si C. Apoi, el le-a solicitat unor diferite grupuri de rugaciune aflate in diferite orase de pe teritoriul american sa se roage pentru bolnavii din grupa A. La capatul experimentului, cardiologul a descoperit ca starea bolnavilor se imbunatatise spectaculos, in comparatie cu cei din grupele B si C.

Astazi, atat in America, cat si in Europa, exista numeroase astfel de “grupuri de rugaciune”, care functioneaza in stransa legatura cu diferite institutii de sanatate. Una dintre cele mai cunoscute se afla in Franta si este condusa de Maguy Lebrun, autoarea unui best-seller intitulat “Medici din cer, medici de pe pamant”, carte aparuta in 1987 la Editura “Robert Laffont”. Compus initial doar din patru persoane, grupul de rugaciune francez numara astazi 400 de membri, care se intalnesc o data pe luna intr-o biserica din Paris. In cursul reuniunilor, fiecare dintre participanti e invitat sa adreseze, din strafundul inimii, rugaciuni pentru cei bolnavi. Se presupune ca aceasta uriasa energie benefica este “medicamentul” care tamaduieste mai repede decat medicamentele.

Sursa: Revista “Formula As”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *