Trăsături care îți arată că ești mai inteligent decât media

om inteligent

loading...

Mulți dintre noi suntem curioși cu privire la cât de inteligenți suntem, dar ideea de a face teste pentru a descoperi nivelul IQ-ului nostru nu este atât de fermecătoare pe cât pare. Din fericire, cercetătorii au identificat o serie de trăsături și calități care pot îndrepta către oamenii inteligenți.

Îți plac pisicile? Ești înalt, slab și detești țigările? Conform unui studiu publicat de „Business Insider”, te-ai putea afla printre cei mai deștepți oameni, sau cel puțin mai deștepți decât majoritatea. Dacă ești curios să descoperi cât de mare este intelectul tău înnăscut, citește aceste 8 indicii care îți confirmă adevărul!

Ești cel mai mare copil din familie. Copiii mai mari sunt neobișnuiți de inteligenți, iar asta nu se datorează neapărat geneticii moștenite. Conform unui studiu din 2007, această abilitate se datorează dinamicii familiei în care cresc, și a psihologiei acesteia.
Ai luat lecții de muzică. Un studiu din 2011 a descoperit că inteligența verbală a copiilor de la 4 la 6 ani se datorează faptului că au luat lecții de muzică. Așadar, dacă ai cântat la un instrument de mic sau ai descoperit recent că ai o pasiune pentru muzică, te situezi peste media inteligenței la oameni.
Nu fumezi. Un studiu din Israel din 2010, condus pe 20,000 de persoane de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 18-21 de ani, fumători și nefumători, a revelat faptul că fumătorii aveau un IQ de 94, în timp ce nefumătorii aveau un IQ de 101.
Ești slab. Un corp sănătos este strâns legat de o minte sănătoasă. Un studiu francez din 2006 a descoperit faptul că oamenii obezi își amintesc doar 44% din conversații, în timp ce oamenii slabi își amintesc 56%.
Ești stângaci. Recent, faptul că ești stângaci a fost pus în legătură cu gândirea divergentă, o formă de a gândi care produce idei noi dintr-un stimul aleator.
Ai utilizat medicamente recreatoare. Un studiu din 2012 a descoperit faptul că există o legătură între un IQ mai mare al copiilor și utilizarea drogurilor ca adult. Acest lucru sugerează o legătură mare între IQ-ul din copilărie și dobândirea unor obiceiuri dăunătoare. Altfel spus, copiii inteligenți de mici vor fi predispuși la a consuma droguri atunci când devin adulți.
Ai o pisică. Un studiu din 2014 a descoperit faptul că oamenii care au un câine sunt mai sociabili, iar cei care au o pisică, sunt mai introvertiți, dar mai inteligenți. Introvertirea lor a fost legată de preocuparea pentru hobby-uri intelectuale.
Ești înalt. Un studiu de la Princeton a descoperit faptul că cei care sunt mai înalți atunci când sunt copii se descurcă mai bine la testele de inteligență cognitivă.

Sursa: tasta.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *