Ce trebuie să faci ca să rămâi sănătos până la adânci bătrâneți
1. Îngrijiți-vă de tot, adică de minte, trup și suflet.
2. Bucurați-vă de natură, de aer liber, respirați adânc de cel puțin 60 de ori pe zi. Respirați adânc ori de câte ori va aduceți aminte!
3. Beți 2-3 litri de apa pe zi. Apa se bea cu 30 minute înainte de masă şi la cel puţin 60 de minute după masă, o dată pe oră câte un pahar sau câte două, trei înghiţituri la zece minute (pentru o mai bună hidratare).
4. Consumați mâncare gătită proaspătă și evitați mâncarea reîncălzită/făcută în cuptorul cu microunde.
5. Eliminați preparatele prăjite de orice fel. Mâncarea prăjită duce la scăderea nivelului de oxigen din corp și creează un mediu prielnic pentru dezvoltarea celulelor anormale și canceroase.
6. Consumaţi alimente de origine animală cât mai rar posibil și evitați-le pe acelea foarte procesate. Carnea de orice fel conține un exces de proteine complexe, care, prin gătire, se coagulează și devin și mai greu de digerat, hormoni toxici, chimicale, acid uric și paraziți care rezistă și la tratament termic. Chiar și carnea animalelor crescute la curte nu este tot timpul curată și lipsită de toxicitate.
Peștele reprezintă o sursă concentrată de chimicale diverse, preluate din apa poluată a globului și de paraziți. În fermele de cultură se folosesc diverse antibiotice și hormoni de creștere sau li se dă peștilor mâncare pentru câini și pisici care este mai ieftină decât mâncarea destinată lor.
8. Evitați făinoasele procesate, precum pastele și pâinea cu drojdie, dar și lactatele.
9. Feriți-vă de alcool, tutun, cafea și alte substanţe excitante, care dau dependenţă.
10. Folosiți doar sare neiodată, sare de salină (de preferat din România) sau sare din munții Himalaya. Forma de iod din sarea iodată, care se găseşte în magazine, nu este recunoscută de corpul uman, deci nu foloseşte la nimic, ba dimpotrivă, încarcă organismul.
11. Băuturile carbogazoase creează aciditate nedorită şi au un conținut ridicat de coloranți artificiali cancerigeni.
12. 50% din dieta noastră trebuie să conțină vlăstări și frunze, sub diverse forme, salate/ smoothies sau sucuri verzi. Cele mai bune surse de energie sunt vlăstarii alcalini, bogaţi în clorofilă. Clorofila este estenta vieții.
13. 25% din alimentație trebuie să fie vegetale de diverse culori. Consumați numai legume crescute într-un mediu fără îngrășăminte. Aveți curaj şi întrebaţi vânzătorii dacă au adăugat îngrășăminte chimice. Veţi recunoaște adevărul, prin răspunsul evaziv pe care-l vor da.
14. Dacă alegeţi să consumaţi mâncare gătită, în mare parte aceasta trebuie să fie preparată la aburi, în slow cookers, la cuptor, în vase de ceramică nesmălțuite sau lut (smalțul conține plumb). Calitatea și gustul hranei vor fi total diferite și în acest fel reușiți să păstrați o parte din nutrienţi, vitamine și minerale.
15. Consumați fructe cu măsură și nu faceți exces. Fructele conțin vitamine, dar nu și minerale. Puţinele minerale care există se pierd pe măsură ce sunt depozitate. Dacă le-am putea consuma imediat după cules, atunci corpul ar beneficia mai mult, dar din păcate se întâmplă în puține cazuri să avem acces la așa ceva.
16. Tot ce intră în categoria semințe (cereale, nuci, fasole), ar fi ideal să fie puse la încolțit și apoi folosite pentru gătit. Lintea, năutul, fasolea mung și adzuki se pot consuma încolțite sau fierte, însă restul din familia fasolei trebuie neapărat fierte. Consumați zilnic o mână de nuci crude de orice fel, semințe de floarea soarelui, cânepă, nuci, caju, migdale, dovleac etc. Acestea sunt considerate cele mai bogate surse de calciu și grăsimi bune pentru sistemul cardiac și pentru menținerea greutăţii.
17. Nu consumați fructe şi legume care nu sunt specifice zonei sau sezonului.
18. Mâncați întotdeauna fără stres, într-un mediu plăcut și relaxat. Mestecați cât puteți de bine. Nu mâncaţi la birou, atunci când lucraţi sau în faţa televizorului.
sursa: secretele.com