Curiozități despre fotografie

fotograf

loading...

 Din dorința de a pierde amintirile  și de a le transforma în ceva palpabil, omenirea a inventat fotografia.

Iată câteva curiozități despre fotogarfie:

 1. Prima „imagine fotografică” a fost creată în 1827 cu ajutorul unei camere obscure. Înainte de aceasta, oamenii foloseau camera obscură doar pentru vizualizarea fotografiilor.
 2. Cuvântul „fotografie” a fost creat în 1829 de matematicianul și astronomul britanic Sir Frederick William Herschel. De asemenea, el a inventat și termenii „pozitiv” și „negativ” utilizați în domeniul fotografiei.
 3. În anul 1861 a fost realizată prima fotografie color. Fizicianul scoțian, James Clerck Maxweel a fotografiat o panglică de 3 ori: cu ajutorul unui filtru roșu, albastru și galben, apoi a combinat cele 3 imagini, obținând o imagine color.
 4. Primul aparat de fotografiat a fost creat în decembrie 1975 de către Steve Sasson, care era inginer la Eastman Kodak. Era nevoie de 8 ore până se obținea fotografia finală.
 5. Cel mai scump aparat de fotografiat a fost aparatul Leica 1923 O-Series, care a fost vândut la o licitație cu suma de 2.790.000 de dolari.
 6. Pe bine-cunoscuta rețea de socializare Facebook, există aproximativ 240 de miliarde de fotografii. Zilnic sunt adăugate aproximativ 300 de milioane de poze.
 7. Filozoful grec Aristotel deține un rol esențial în fotografiile moderne de astăzi. Documentarea sa și teoriile dezvoltate despre camera obscură, au determinat o mai bună înțelegere a fenomenului optic.
 8. Primul aparat foto digital avea o cameră de 1.4 mega-pixeli și costa aproximativ 10.000 de dolari.
 9. Astăzi, pe suprafața Lunii se găsesc 12 camere Hasselblad. Acestea au rămas acolo în urma operațiunii Apollo 13.
 10. Faimoasa companie Kodak a fost creată în 1888 de George Eastman. În anii 70 firma deținea 90% din vânzările de filme foto.
 11. Se poate utiliza o lentilă Nikon pe un aparat foto Canon folosind un adaptor, dar nu și viceversa.
 12. Sistemul de focalizare al aparatelor Nikon este utilizat în domeniul biologiei la microscoapele de cercetare.
 13. Primul aparat de fotografiat al brandului Canon, a fost realizat în anul 1934. Acesta era lansat sub numele de „Kwanon”.

Read more: http://bunadimineata.ro/de-dimineata/curiozitati-din-domeniul-fotografiei/#ixzz4hAxP1WSu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *