Curiozități despre gemeni
Despre sensibilitatea reciprocă și telepatia dintre gemeni s-au scris mii de lucrări științifice. Cu toate acestea, există și lucruri pe care înșiși gemenii sau părinții acestora încă nu le-au aflat. Îți propunem, mai jos, o listă de curiozități despre gemeni, care te vor impresiona cu siguranță.
Gemenii pot avea diferiți tați biologici. Știați deja că în fiecare lună, organismul femeii produce câte un ovul care poate fi fecundat cu un spermatozoid. Există, însă, și cazuri când în organismul femeii se produc concomitent două ovule. Teoretic, fiecare dintre aceste ovule poate fi fecundat de către diferiți tați.
Gemenii pot fi reprezentanți ai diferitor rase dacă părinții lor sunt reprezentanți ai diferitor rase. Pot avea fețe asemănătoare, dar o culoare diferită a pielii. Astfel de cazuri au fost deja înregistrate.
Gemenii care trăiesc separat, posedă vieți asemănătoare. Există mai multe istorii care demonstrează că gemenii separați la naștere, din anumite motive, trăiau în diferite orașe și chiar țări. În majoritatea cazurilor, perechile duceau un mod de viață asemănător. Or, în astfel de cazuri, gemenii se pot căsători cu femei care posedă același nume, pot alege aceleași profesii, pot suferi de unele și aceleași boli sau crește animale de companie din aceeași rasă.
Dacă bărbații-gemeni se căsătoresc cu două femei-gemene, juridic, copiii lor vor fi verișori, însă biologic, vor fi rude de sânge. Dacă și mamele, dar și tații posedă același genofond, aceștia obțin copii aproape identici din punct de vedere genetic.
Odată cu venirea lor pe lume, gemenii le dăruiesc mamelor câțiva ani de viață. Se consideră că mamele care nasc gemeni, sunt mai sănătoase. Nașterea gemenilor este un rezultat al unui proces complex de adaptare, în care mama își donează genele pentru două ființe concomitent.
Cu cât este mai înaltă femeia, cu atât îi cresc șansele să aducă pe lume gemeni. În țările în care înălțimea medie este mai mare, se nasc mai mulți gemeni. Oamenii mai înalți, de obicei, se bucură de o emisie mai accentută de hormoni sexuali. În acest fel, sunt create toate condițiie pentru dezvoltarea concomitentă a două ovule.
Femeile care consumă multe produse lactate, prezintă o posibilitate mai mare să aducă pe lume gemeni. Laptele animal sporește de 5 ori capacitatea oamenilor de a avea urmași gemeni.
Gemenii încep să se cunoască între ei încă din uterul mamei. Potrivit unei reviste italiene, gemenii încep să comunice între ei începând cu a 14-a săptămână de la concepere.
Gemenii monozigoți pot fi ființe pe deplin contradictorii. Într-un caz din 5, gemenii monozigoți pot semăna perfect la exterior, dar pot poseda o lume interioară absolut diferită. Unul poate fi stângaci, în timp ce al doilea poate opera mai bine doar cu dreapta. Unul poate avea o aluniță la dreapta, iar celălalt – la stânga. Unul poate fi agresiv și impulsiv, iar altul – sensibil și liniștit etc.
Gemenii siamezi pot vedea unul cu ochii celuilalt și își pot citi gândurile. Unii gemeni siamezi împart chiar și talamusul – zona creierului care coordonează cu mișcările. Dacă unul dintre acești gemeni își taie degetul, celălalt poate resimți senzația de durere.
Sursa: ea.md