Curiozități despre vise

vise1

loading...

Visatul este una dintre experientele cele mai misterioase si interesante din viata noastra.

In timpul Erei Romane au fost chiar prezentate unele vise Senatului Roman pentru a fi analizate si interpretate. Erau considerate mesaje venite de la zei. Cei care interpretau visele insoteau liderii militari in batalii si campanii!
In afara de aceasta, este, de asemenea cunoscut faptul ca multi artisti au primit ideile creative in visele lor.
Dar ce stim de fapt despre vise?

1. Uiti 90% din visele tale.

2. Orbii, de asemenea, viseaza.

Oameni care au devenit orbi dupa nastere pot vedea imagini in visele lor. Oamenii care se nasc orbi nu vad nici o imagine, dar au vise la fel de vii, care implica alte simturi ale lor, sunet, miros, atingere si emotie.

3. Toata lumea viseaza.

Fiecare om viseza (cu exceptia cazurilor de tulburare psihologica extrema). Daca crezi ca nu visezi te inseli, doar uiti visele.

4. In visele noastre vedem doar fetele oamenilor pe care ii stim sau i-am vazut cel putin o data.

Mintea noastra nu inventeaza fete, in visele noastre vom vedea fete reale pe care le-am vazut in timpul vietii noastre, multe dintre ele nici macar nu ni le mai aducem aminte. Vedem sute de mii de chipuri pe tot parcursul vietii noastre, asa ca avem o sursa nesfarsita de caractere pentru creierul nostru pentru a le utiliza in timpul viselor noastre.

5. Nu toata lumea viseaza in culori.

12% din oameni viseaza numai in alb/negru. Studii realizate intre 1915-1950 au sustinut ca majoritatea viselor erau in alb/negru, insa dupa 1960 rezultatele au inceput sa se schimbe, datorita TV-urilor si publicatiilor color, ajungand azi ca doar 4,4% din oamenii sub 25 de ani sa mai viseze in alb/negru.

6. Emotiile.

Anxietatea este cea mai intalnita emotie pe care o traim in vise. Emotiile negative sunt mai frecvente decat cele pozitive.

7. Poti avea de la 4 pana chiar la 7 vise intr-o noapte.

8. Si animalele viseaza.

Cine are caine poate observa foarte usor ca asa este 🙂

9. Paralizia corpului.

Miscarea rapida a ochilor (REM) in somn este o etapa normala a somnului caracterizata prin miscari rapide ale ochilor. Faza somnului REM la un adult ocupa de obicei 20-25% din somnul total, aproximativ 90-120 de minute de somn pe noapte.
In timpul somnului REM corpul este paralizat de un mecanism din creier pentru a preveni miscarile care apar in vis. Cu toate acestea, este posibil ca acest mecanism să fie declansat inainte, in timpul, sau dupa somnul normal in timp ce creierul trezeste.

10. Influentarea visului.

Mintea noastra interpreteaza stimulii externi. Acest lucru înseamna ca, uneori, in visele noastre auzim un sunet din realitate, iar mintea noastra il include intr-un vis. De exemplu, ati putea visa ca va aflati intr-un concert in timp ce fratele tau se joaca cu o chitara in timpul somnului tau.

11. Barbati si femeile viseaza diferit.

Aproximativ 70% dintre personajele din visul unui barbat sunt alti barbati. Pe de altă parte, visul unei femei contine aproape un numar egal de barbati si femei. In afara de asta, barbatii au, in general, mai multe emotii agresive in visele lor decat femeile.

12. Visele precognitive.

Capacitatea de a vedea in viitor sau de fapt capacitatea de a “calatorii” in viitor prin vis.
Rezultatele mai multor studii pe un numar mare de populatie indica faptul ca intre 18% pana la 38% din oameni au experimentat cel putin un vis precognitiv si 70% s-au confruntat cu un deja vu. Procentul de persoane care cred in posibilitatea viselor precognitive, este chiar mai mare – de la 63% pana la 98%.

13. Visul lucid.

In visul lucid, spre deosebire de starea normala de visare, persoana are abilitatea de a deveni constienta in timpul visului si de a prelua controlul activ asupra actiunii visului.

Multi dintre noi ne putem aminti cu destula usurinta ceea ce visam. Visele ne ofera informatii valoroase despre inconstient.

sursa: secretele.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *