Detalii șocante pe care nu le știai despre canibalism

canibalism

loading...

În Papua Noua Guinee există un trib care consumă creier uman. Revista Nature a prezentat un amplu articol despre acești indigeni care au reușit, prin această practică, să învingă o boală neurodegenerativă asemănătoare cu Alzheimer sau Parkinson.

Ei numesc această boală kuru, tremuratul pielii. Femeile și copiii au fost afectați de această boală. În anii 60, autoritățile australiene au interzis această practică. În realitate, indigenii continuă să o practice.

În zona populată de acest trib au fost semnalate multe cazuri de dispariții ale unor specialiști care cercetau zona sau chiar ale unor turiști aventurieri.

Este celebru cazul moștenitorului imperiului financiar, Michael Rockefeller, care în anul 1960, a dispărut fără urmă.
A fost lansată ideea că a căzut pradă acestor ritualuri. Alte voci au susținut că Rockefeller trăiește și că s-a integrat în comunitatea de indigeni.

Ritualul de a mânca creier uman face parte dintr-un cult de magie neagră, pe care papuașii îl practică din cele mai vechi timpuri. Ei susțin că acest ritual i-a ferit de o boală năprasnică numită kuru.

Canibalismul are o istorie veche. Columb, în momentul în care a debarcat în Guadelupa a întâlnit indigeni care practicau canibalismul. În China, Japonia, dar și în Europa, canibalismul a fost o practică rituală.

În comuna Amărăștii de Sus, Dolj, există o practică macabră. Inima defunctului este înțepată pentru ca acesta să nu se transforme în strigoi. Totul a culminat în anul 2003, când mai mulți săteni au dezgropat un mort, i-au scos inima pe care au ars-o, după care au băut cenușa rămasă.

Textele vechi grecești descriu canibalismul ca fiind un ritual practicat în mod frecvent. Cronos și-a devorat copiii, iar Herodot descrie canibalismul practicat la sciți. Aceștia sacrificau peroanele bolnave sau pe bătrâni, după care îi fierbeau în oale mari și îi mâncau.

Exista credința că în acest mod spiritele rele, bolile și moartea erau îndepărtate. Cronicile vechi descriu invazia barbarilor în ținuturile cucerite de romani. Toți prizonierii erau uciși după care erau mâncați după un ritual bine stabilit.

În acest mod, barbarii își onorau divinitățile și victoriile pe care le aveau. Aceeași situație pentru azteci care aveau ritualuri de sacrificii umane, după care consumau carnea.

În anul 1844, președintele Mexicului a fost capturat de un trib de indigeni. A fost necesar ca trupele guvernamentale să intervină pentru a nu fi sacrificat într-un ritual.

Un caz dramatic a avut loc în anul 1922, în URSS. Într-o localitate de lângă Leningrad, s-au înregistrat sute de dispariții de persoane. În urma anchetei pe care autoritățile au efectuat-o s-a descoperit că acestea fuseseră omorâte și mâncate de ceilalți localnici. URSS-ul înregistrase o criză alimentară deosebită care i-a determinat pe ruși să practice canibalismul.

În anul 1960, China a trecut printr-un dezastru economic. Mii de chinezi au dispărut în condiții misterioase. Deveniseră victime ale canibalismului.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *