Întâmplări sau coincidențe? Află ce sunt de fapt, coincidențele și care sunt semnificațiile lor

coincidente

loading...

Ţi s-a întâmplat vreodată să primeşti ajutor când totul părea pierdut? Sau să te gândeşti la o persoană dragă, iar aceasta să îţi dea un telefon? Întâmplare sau coincidenţă? Poate că forţe misterioase din Univers ne ghidează în viaţă fără să ştim.
Soarta lui Mark Twain pare să fi fost legată printr-un fir secret de traiectoria cometei Halley. Celebrul autor al „Aventurilor lui Tom Sawyer” s-a născut pe 30 noiembrie 1835, la câteva zile după apariţia cometei, şi a murit în anul 1910, la o zi după ce cometa şi-a făcut din nou apariţia. Se pare că scriitorul şi-a prezis moartea cu un an înainte: „Am venit odată cu cometa Halley, în 1935. Se întoarce anul viitor şi mă aştept să mă ia cu ea. E clar că Atotputernicul a spus: uite două ciudăţenii, au venit împreună, trebuie să plece împreună”, ar fi zis marele scriitor, glumind cu prietenii. În viaţa fiecăruia dintre noi există coincidenţe stranii pe care nu le putem explica. Zeii se amuză şi măsluiesc jocul destinului, obligându-ne să trecem prin întâmplări ciudate, pe care nu ne este uşor să le explicăm.

Nimic nu este întâmplător
Când te gândeşti intens la cineva şi persoana respectivă te caută, după ani de zile în care nu v-aţi mai văzut, aceasta nu mai poate fi numită doar o întâmplare. Gândurile, sentimentele şi faptele noastre sunt strâns legate de tot ceea ce ne înconjoară, iar energia universului le transmite mai departe tuturor lucrurilor. Unele voci susţin că există un fir invizibil care ne leagă pe toţi şi care ne îndrumă. Intuiţia, telepatia, presimţirea stau la baza coincidenţelor care ne arată că nimic nu e întâmplător, iar tot ceea ce ni se întâmplă se supune unor legi coerente. În Detroit, la începutul anilor 1930, Joseph Figlock a salvat un bebeluş care a căzut de la fereastra casei. Nimic straniu… dar, un an mai târziu, acelaşi copil a căzut de la geam şi a fost salvat tot de Joseph, care trecea din întâmplare pe aceeaşi stradă. Destinul sau un strigăt de ajutor mut a făcut ca băieţelul să fie salvat de o moarte sigură?

Legături misterioase
Divinitatea sau forţe universale misterioase încearcă adesea să ne transmită mesaje în momentele de cumpănă, când avem nevoie de încurajări sau când ne apropiem de un eveniment special din viaţa noastră. Puterea gândului poate crea legături surprinzătoare între noi şi tot ceea ce ne înconjoară. Scriitoarea americană Anne Parrish colinda anticariatele din Paris, în 1920, când a descoperit una dintre cărţile ei preferate din copilărie. A luat-o de pe raft, în timp ce îi povestea soţului cum îi citeau părinţii ei poveşti din carte. Când s-au uitat pe prima pagina, era scrisă chiar adresa ei: „Anne Parrish, Strada Weber nr. 209, Colorado Springs.” O voce interioară a îndrumat-o să redescopere un fragment din copilăria ei fericită.

► CE SUNT COINCIDENŢELE?
Definiţia cea mai simplă a coincidenţelor spune că sunt potriviri întâmplătoare a două lucruri sau evenimente. Cu toate acestea, corespondenţa stranie dintre evenimente sau persoane care par să nu aibă nimic în comun sfidează logica şi nu se poate încadra într-o definiţie strictă. Cum ele apar de obicei în momente dramatice, marcate de trăiri profunde şi decizii dificile, coincidenţele par să transmită mesaje simbolice şi să pună ordine în haosul din jurul nostru. Ne pot ajuta, ne pot dezvălui lucruri ascunse sau pot pune capăt unor situaţii care ne frământă. Până la urmă, coincidenţele capătă sens în funcţie de modul în care le interpretăm.

► DESTINE PARALELE
Regele Umberto I al Italiei (anii domniei: 1878-1900) a descoperit întâmplător că semăna izbitor cu proprietarul unui restaurant din Monza. Cei doi s-au împrietenit şi au descoperit că s-au născut în aceeaşi zi, 14 mai 1844, în acelaşi oraş şi că soţiile lor se numeau ambele Margherita. Proprietarul îşi deschisese restaurantul în aceeaşi zi în care regele fusese încoronat. Destinul lor părea să fie similar până în ultima clipă. Pe 29 iulie 1900, regele Umberto a aflat că prietenul lui
a murit într-un accident de vânătoare şi a transmis condoleanţe familiei îndoliate. În aceeaşi seară, regele a fost asasinat de un anarhist în Monza.

► BLESTEM NECRUŢĂTOR?
Coincidenţele nu sunt întotdeauna fericite. Maşina celebrului actor american James Dean, un Porsche Spyder, spune o poveste terifiantă despre puterea blestemelor sau a coincidenţelor nefaste. James şi-a pierdut viaţa în această maşină, în septembrie 1955, iar de atunci bolidul a declanşat o serie de accidente nefaste. După teribilul incident, când maşina a fost tractată la garaj, motorul s-a desprins şi i-a zdrobit picioarele mecanicului. Ulterior, acelaşi motor a fost montat pe maşina de curse a unui medic, care a murit într-o competiţie. Câţiva ani mai târziu, maşina reparată a fost expusă în Sacramento. A căzut însă de pe stand şi a rupt şoldul unui tânăr care se afla lângă ea. În timp ce era transportată către altă destinaţie, remorca în care se afla maşina s-a desprins de tir şi a distrus faţada unui magazin. În cele din urmă, în 1959, maşina s-a dezintegrat în 11 piese în mod misterios, chiar dacă era susţinută de suporţi de oţel.

Sursa: libertatea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *