Lentilele de contact. Avantaje și situații în care e bine să le porți

lentile

loading...

Potrivit Consiliului American al Vederii (American Vision Council), aproximativ 75% din populația adultă a lumii are nevoie de o formă sau alta de corecție a vederii. Dintre aceștia, mai bine de jumătate poartă ochelari. Dacă și tu te numeri printre aceștia, suntem convinși că te-ai întrebat cel puțin o dată în viață cum ar fi să porți lentile sau care sunt beneficiile acestora. De ce diferă ele de ochelari și care sunt situațiile în care este bine să le porți. Ei bine, prin intermediul acestui articol să îți dezvăluim avantajele lentilelor de contact.

Câmp vizual întreg

Fără doar și poate cel mai mare avantaj pe care o pereche de lentile de contact ți-l poate oferi este libertatea pe care o oferă câmpului tău vizual. Dintr-o dată, acesta nu mai este blocat de ramele ochelarilor, iar vederea periferică nu mai este distorsionată. Pentru că lentilele ochelarilor se așează la o distanță de câțiva centimetri de ochi, ele pot provoca distorsiunea vederii periferice, iar acest lucru poate fi întărit și de ramele groase ale ochelarilor. Îți recomandăm să optezi pentru un site precum Lentiamo pentru a-ți alege perechea potrivită de lentile.

Abilitatea de a face efort fizic

Ți s-a întâmplat vreodată să îți fie frică să joci un sport sau să faci un anumit tip de mișcare datorită fricii de a nu-ți sparge ochelarii? Ei bine, cu lentile de contact nu poți păți asta. E mult mai simplu să faci tipul de sport care-ți place atunci când nu trebuie să porți de grijă unei perechi de ochelari fragile, nu-i așa? Lentilele nu pot cădea de pe ochi atât de ușor precum ochelarii și nici nu se sparg. În schimb, trebuie să ai grijă la igiena ochilor, pentru a preveni infecțiile.

Nu sunt afectate de condițiile meteo

Indiferent că vorbim despre ploaie, temperaturi scăzute sau căldură, lentilele ochelarilor au tendința să se aburească sau să devină inutilizabile în condiții meteo nefavorabile. În aceleași situații, însă, nu ei simți niciun disconfort purtând lentile de contact. Acestea se așază pe cornee și se păstrează umede, iar picurii de ploaie nu le afectează. Același lucru poate fi spus și despre aburire, fiind imposibil ca acestea să devină aburite.

Nu îți ascunzi trăsăturile feței

Unele persoane își poartă ochelarii ca un fashion statement. Altele, consideră că își ascund trăsăturile feței în spatele ramelor și preferă să scoată în evidență fizionomia, purtând lentile de contact. Pentru aceștia din urmă, lentilele aduc un beneficiu enorm. Dacă acestea nu ar exista, acei oameni ar trebui să aleagă între vedere bună sau fizionomie vizibilă.

Îți poți schimba culoarea ochilor

Pe lângă toate beneficiile enumerate mai sus, mai putem vorbi și despre factorul experimental. Dacă vrei să știi cum îți stă cu ochi albaștrii, poți face asta cu lentilele de contact, iar dacă ai o petrecere tematică la care vrei să mergi, lentilele de contact te pot transforma într-o creatură mitologică.

Indiferent dacă ești deja purtător de lentile sau te gândești să le încerci pentru prima dată, trebuie să știi că este necesar să ai și o pereche de ochelari cu dioptriile actuale la îndemână, pentru situațiile în care ai dezvoltat o infecție la ochi și nu poți purta lentilele sau pur și simplu vrei să dai ochilor tăi puțină odihnă.

Sursa: bunadimineata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *