Misterul unor fenomene inexplicabile, neînțelese nici măcar de oamenii de știință

fluture

loading...

Exista fenomene inexplicabile care inca ii uimesc pe oamenii de stiinta. Acestia incearca de secole sa descifreze mai multe mistere ale lumii naturale, unele rămânând inexplicabile.
Iată câteva fenomene ciudate, criptice si incredibile care au aparut in mod natural in lume, dar oamenii de stiinta nu au reusit sa le gaseasca o explicatie cu care sa fie toti de acord.

Luminile cutremurului
Luminile eterice care apar pe cer inainte si in timpul unui cutremur raman niste mistere. Ce le cauzeaza?
Luminile care apar sunt de diferite culori si forme – de la rosu la alb si albastru. In 2003, fizicianul de la NASA, dr. Friedmann Freund a efectuat experimente de laborator, care au aratat ca luminile cutremurului sunt provocate de activitatea electrica din roci.
Dar, profesorul David Brumbaugh de la Centrul de informare al cutremurelor din Arizona, crede ca teoria poate fi considerata doar „o posibila explicatie”.

Liniile Nazca
Desenele de la Nazca sunt niste forme mistice realizate pe sol, in Peru, dar nimeni nu stie exact de ce au fost concepute. Ele acopera 450 de kilometri patrati.
Liniile Nazca sunt opere de arta supradimensionate gravate in campiile peruane. Ele contin modele geometrice de mari dimensiuni, precum imagini ale unor animale, plante si figure umane, putand fi vazute de la inaltime ca niste desene gigantice.
Ele au fost create de poporul Nazca intr-o perioada de 1.000 de ani, intre anii 500 i.Hr. si 500 d.Hr. In anul 2012, Universitatea Yamagata din Japonia a anuntat ca va deschide un centru de cercetare a sitului istoric, pentru a studia cele peste 1.000 de desene.

Cum gasesc drumul fluturii monarch, pe o distanta de 3.200 de kilometri?

In fiecare an, milioane de fluturi monarch din America de Nord migreaza 3.200 de kilometri spre sud pentru a ierna. Ani de zile, nimeni nu a stiut unde s-au oprit.
Apoi, in anii ’50, Norah Urquhart si sotul sau Fred, un zoolog, au inceput insemnarea si urmarirea fluturilor. In 1976, un taietor de lemne local a urcat pe „Muntele cu fluturi”. Toti fluturii din America de Nord ajunsesera intr-o padure, pe un munte din Mexic.
Desi s-a descoperit ca fluturii monarch ajung in 12-15 locuri de pe un munte din Mexic, nu se stie cum zboara ei pana acolo. Studiile sugereaza ca ei folosesc pozitia Soarelui pentru a zbura spre sud. Dar Soarele le da doar o directie generala, insa ce-i indruma spre muntii Michoacan?

Fulgerul globular
Sfere de lumina apar in timpul sau dupa o furtuna. Nikola Tesla, fizicianul care a inventat curentul alternativ, a presupus ca a creat fulgerul globular in laboratorul sau. El a scris, in 1904, ca nu a vazut niciodata fulgerul globular, dar a reusit sa determine formarea lor si l-a produs in mod artificial.
In timpurile moderne, fenomenul de fulger globular a fost descris ca o sfera luminoasa care apare in timpul sau dupa o furtuna. Unele teorii sugereaza ca el este o plasma, altii considera ca este rezultatul unui proces luminiscent.

Pietrele din Valea Mortii
La Racetrack Playa din Valea Mortii, un parc national din California, pietrele aluneca pe pamant sub actiunea unei forte misterioase. Oamenii de stiinta si-au pus mintea la contributie inca de la inceputul secolului al XX-lea pentru a afla misterul.
In anii ’60, geologii au monitorizat 30 de pietre, cu greutati de 25 sau 28 de kilograme care s-au mutat mai mult de 200 de metri, in timp de sapte ani. Unele teorii sustin ca gheata sau vantul sunt de vina. Altele vorbesc despre niste alge si de vibratii seismice. Insa, nimeni nu a surprins miscarea vreunei pietre.

Fenomenul Hum
Fenomenul Hum este de fapt numele dat unui zgomot misterios de frecventa joasa, care deranjeaza oamenii, de la un capat la altul al lumii, de la Bristol la Bondi. Oamenii de stiinta nu au putut identifica in mod cert care este cauza acestui bizar fenomen.

Uriasele bile din Costa Rica
Sfere uriase din piatra au fost gasite de United Fruit Company in 1930. Unele dintre ele sunt foarte mari, avand un diametru de doi metri.
Acestea sunt ar fi aparut acolo intre anii 600 si 1.000 d.Hr. Bilele sunt denumite pe plan local ca Las Bolas. Ceea ce face dificila descifrarea misterului este faptul ca nu exista niciun fel de dovezi scrise ale civilizatiei care le-a realizat. Scopul construirii acestor sfere uriase a ramas un mister pana in ziua de astazi.

sursa: ziare.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *