Pământul în pericol. NASA șochează. Asteroizi ucigași pot intra în coliziune cu planeta noastră

asteroid

loading...

Previziuni terifiante au fost anunțate de către NASA, care a dezvăluit noi date despre 400 de „asteroizi ucigași”, ce pot intra în coliziune cu Pământul. Potrivit observațiilor din spațiu din ultimele 60 de zile, aceste posibile atacuri sunt așteptate între anii 2017 și 2113.

O centură de asteroizi necunoscută până acum a fost localizată în adâncul spațiului, iar în prezent ea se îndreaptă spre regiunea noastră din sistemul solar. Cei mai mulți dintre acești asteroizi au un diametru maxim de aproximativ 100 de metri – de șapte ori mărimea unui autobuz etajat – și potențialul de a cauza pagube importante.

Profesorul Bill Napier, un expert în astronomie de la Universitatea Buckingham, a declarat că impactul unui asteroid sau a resturilor unei comete ar putea avea consecințe devastatoare pe Pământ. „Dacă așa ceva se va întâmpla, în funcție de locul în care s-ar produce impactul, viața se va schimba în mod absolut.Chimia atmosferică ar opri lumina Soarelui. Ar fi ca o iarnă nucleară și ar putea dura zeci de mii de ani. Aceste comete au 200-300 de kilometri în diametru, sunt pur și simplu niște monștri și ele ar putea steriliza Pământul dacă ar fi lovit”, a spus Napier.

Un grup de cercetători condus de dr. David Morrison de la Centrul Ames al NASA estimează că există mai mult de 2.000 de asteroizi cu diametru mai mare de 1 kilometru în spațiu.

NASA a anunțat că impactul unui asteroid de un kilometru „într-un loc nepotrivit” ar fi o catastrofă, dar nu ar amenința civilizația, în totalitate. Dar, grupul de astronomi a avertizat că impactul unui asteroid mai mare de 1-2 kilometri în diametru ar arunca climatul de pe Pământ în haos și ar declanșa o distrugere a culturilor și a vieții. „Impactul unui obiect mai mare de 5 kilometri este suficient pentru a provoca extincții în masă”, a spus Morrison.

Articol relatat de: mytex.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *