România, în Top 10 ale primelor țări care vor dispărea

harta lumii

loading...

România se numara printre primele 10 tari care vor disparea, daca nu va creste rata natalitatii, arata cercetatorii ONU, care au realizat un calendar al disparitiei omenirii, relatează ziare.com.

Potrivit clasamentului, primele 10 tari care vor disparea sunt Macao, Hong Kong, Bosnia, Rusia, Malta, Slovacia, Singapore, România, Ungaria si Macedonia.

Statele Unite, insulele Virgine, Santa Lucia, Tunisia, Franta, Coreea de Sud, Azerbaidjan, Australia, insulele Antile si Norvegia vor disparea ultimele.

Cercetatorii afirma ca unele tari nu vor disparea. Este vorba in special de tari din Africa, Orientul Mijlociu, cu exceptia Iranului, Asia Centrala si Caucaz.

Afganistanul, Pakistanul, India, Mongolia, Indonezia, Filipinele si majoritatea tarilor din America Latina, cu exceptia Braziliei si Chile, nu sunt amenintate cu disparitia.

ONU publica in mod regulat aceste estimari, in raportul UN World Population Prospects. Cercetatorii au stabilit, pe baza ratei actuale de natalitate, data aproximativa a mortii ultimei femei din fiecare tara, ceea ce semnaleaza sfarsitul ciclului de reproducere a populatiei.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *