Știi cum să-ți îmbunătățești starea de spirit?

stare-de-spirit

loading...

Dacă simți că rutina te sfârșește, nimic nu te mai incită, nu-ți mai suscită curiozitatea, află că nu e neaparată nevoie de un concediu pentru a-ți schimba starea de spirit.
Există câteva trucuri aparent mici, dar care dau rezultate mari, conform Health.com.

Schimbă mâinile

Printre acestea se numără acela de a încerca, pentru o perioada de timp, să nu-ți folosești mâna dominantă. Cu alte cuvinte, dacă obișnuiești să faci totul cu dreapta, încearcă să nu trișezi și să încerci să faci aceleași lucruri, dar ca și cum ai fi stângace.

 E drept, rezultatele vor fi stângace de-a dreptul, dar această simplă schimbare va face ca neuronii să se dezvolte, ceea ce iți va ascuți memoria și gândirea. Va fi ca un puseu de sănătate pentru creierul tău, rezultatul fiind ca vei ieși din acea stare de apăsare.

Pune-ți la treabă simțurile

Încearcă să te îmbraci cu ochii închiși sau într-o seară, când ieși cu iubitul la cină, comunică doar non-verbal. Punând la treabă alte simțuri decât în mod normal, vei ajuta creierul să „nască” noi neuroni, ceea ce te va face mai creativă. Te poți înveseli numai la gândul ca numărul prețioșilor tăi neuroni tocmai a crescut.

Încearcă ceva nou

Nu trebuie sa fie ceva măreț; poate fi orice, ca, de exemplu, o oră gratuită de dans. Unele cluburi au primul curs gratuit, pentru a-și alege elevii. Dar poate fi absolut orice care te incită, te pune la treabă și-ți oferă rezultate palpabile, care duc la o schimbare în bine a stării de spirit.

Privește partea plină a paharului

Probabil că ai mai auzit asta, dar dacă ai ajuns din nou în această situație, cu siguranță nu ai ținut minte cum trebuie să procedezi într-o situație care nu-ți place în proporție de 100%. Dacă plouă și asta te indispune, în loc să te gândești că ți se strică frizura la care ai muncit atât sau ca fondul de ten o va lua la vale, mai bine gândește-te ce bine se simt florile din grădina ta.

Căutând mereu partea plină a paharului nu numai că vei face cunoștință cu varianta ta mai optimistă, dar, în timp, vei deveni cât se poate de inventivă. Există situații în care partea plină a paharului e aproape invizibilă. Cu toate acestea, merită s-o cauți și s-o găsești.

Sursa: Ziare.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *