Superstiții și mituri legate de semnele din naștere

semne

loading...

Semnele din nastere, fie ca sunt sub forma unor alunite, zone decolorate si/sau excrescente ale pielii, numite uneori “muscaturi de barza” (atunci cand sunt amplasate pe ceafa sau partea din spate a capului), sau “sarutari ale ingerilor’ (mai ales cand sunt localizate pe frunte sau pleoape), considerate fie insemne ale norocului, fie ale nenorocului, au dat nastere la numeroase superstitii si mituri in diferitele culturi ale lumii.
Numite “voglie” in limba italiana, “wiham” in araba, “antojos” in spaniola, semnele din nastere semnifica, in toate aceste limbi, “dorinta”  intrucat, in viziunea populara, ele sunt produse de dorintele neimplinite ale mamei in perioada sarcinii. De exemplu, daca o femeie insarcinata nu isi satisfacea pofta subita pentru capsuni, se spunea ca nou nascutul ei copil va purta pe piele semnul unei capsuni. Pe de alta parte, alte legende populare considera ca semnele din nastere de culoarea capsunii sau cafelei cu lapte apar pentru ca mama a mancat, in timpul sarcinii, o multime de mancaruri de culoare rosie sau a baut foarte multa cafea.
De altfel, in olandeza, semnele din nastere poarta numele de “semne ale mamei” (“moedervlekken”), datorita credintei ca aceastea apar numai si numai din cauza mamei.
Unele superstitii asociate cu semnele de nastere sustin ca ele sunt provocate de un lucru straniu sau un eveniment infricosator prin care trece o viitoare mama. Arabii nomazi sunt de parere ca o femeie insarcinata speriata sau ingrijorata in mod constant de un anumit lucru, poate da nastere unui nou nascut purtand pe piele un semn care reprezinta exact acel lucru, fie prin forma, fie prin amplasarea de pe corp.
Semnele din nastere sunt asociate, in multe traditii, cu destinul viitor al copilului care le poarta…
-Se spune ca o fata cu un semn din nastere pe barbie, va avea parte de mari bogatii. Altii zic ca, indiferent de sex, semnul din barbie prevesteste succes in viata.
-Unui baiat ii sunt rezervate mari realizari financiare daca are un semn din nastere pe partea dreapta a corpului sau.
– Un semn din nastere pe abdomen poate fi dovada unei mari lacomii sau avaritii.
– Semnele din nastere de pe spate pot dezvalui o persoana cu o minte deschisa, fara prejudecati.
– Un semn din nastere pe mana dreapta prezice succesul, iar unul pe mana stanga prevesteste mari dificultati financiare.
– Un semn din nastere pe piciorul drept inseamna multe si indelungate calatorii, iar unul pe piciorul stang poate semnifica o cariera de intelectual plina de realizari.
Intr-o alta interpretare populara, semnele din nastere sunt considerate drept marci ramase din vietile anterioare, semnificand cum a murit cineva in ultima sa incarnare. In cartea “Vieti trecute, vindecari viitoare”, Sylvia Brown sustine ca si-a descoperit identitatea dintr-o viata anterioara, sub forma unei vrajitoare condamnate in celebrul proces din Salem, din anii 1600. Vrajitoarea a fost spanzurata, iar Sylvia Brown considera ca aceasta este cauza semnului ei de nastere, constituit dintr-o linie alba care ii inconjoara gatul.
Scriitoarea este de parere ca semnele din nastere ne sunt date odata cu intrarea intr-o noua viata, tocmai pentru a ne putea reaminti trecutul dintr-o alta traire. Din aceasta perspectiva, o regresie in vietile anterioare ar putea fi facilitata oricui care se adreseaza unui medium autentic.
Sylvia Brown sutine, de asemeni, ca, adeseori, copii mici au puteri “psihice” sau parapsihice extrem de mari, ei putand povesti cu naturalete despre viata lor anterioara daca le pui simpla intrebare “Ce ai fost inainte (de asta) ?”

sursa: diane.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *