Teorii ale conspirației. Totul despre Illuminati

illuminati

loading...

Illuminati este numele ce se referă la grupuri secrete, atât istorice cât și moderne, reale sau fictive. Din punct de vedere istoric, termenul Illuminati se referă la grupul din Bavaria, numit Bavarian Illuminati, fondat la 1 mai 1776. Astăzi termenul Illuminati este folosit adesea pentru a numi un grup malefic ce deține puterea lumii. În acest context conspiraționist, termenul Illuminati este folosit ca referință pentru Noua Ordine Mondială. Există persoane care cred că Illuminati se află în spatele evenimentelor ce vor conduce la instaurarea unei puteri mondiale.

Illuminati reprezintă unul dintre cele mai mari repere ale teoriei conspirației. Este un grup enigmatic despre care adepții conspirației cred că s-ar afla în spatele tuturor lucrurilor care se petrec în lumea capitalistă, comunistă, sionistă, islamică sau catolică, în familia regală britanică, în cadrul președinției americane, în cadru UE sau ONU, al masoneriei, al cavaleriilor templieri, chiar și în lumea extraterestrilor – toate acestea având legătură cu illuminati, conducătorii secreți ai lumii.

Cine au fost illuminati și de ce oare sunt creditați cu așa puteri extraordinare?

Fondarea și organizarea ordinului

Illuminati au fost un grup fondat în Bavaria, Germania, la sfârșitul secolului XVIII de către un fost iezuit pe nume Adam Weishaupt, profesor de drept canonic la Universitatea Ingolstadt. Puternic stăpânit de ideile iluminismului, a decis formarea unui grup de colegi republicani adepți ai gândirii libere, să fie clandestini, deoarece în acea vreme era periculos să ai asemenea idei. Împreună cu baronul Adolph von Knigge și-a format mișcarea la 1 mai 1776, numind-o Perfectibilis. Mai târziu, adepții săi au fost numiți Illuminati. Uneori erau numiți Ordinul Illuminati, Ordinul Illuminati-lor sau Illuminati Bavarezi. Mulți atrași de această mișcare erau și fracmasonii, ce justifica legăturile bănuite între cele două mișcări. Membrii trebuiau să depună jurământul de supunere față de superiori.

Illuminati au reușit să înființeze filiale în majoritatea tărilor europene încă din primii ani de existență al ordinului, numeroși intelectuali și politicieni progresivi și influenți numărându-se printre membrii lor. Printre ei s-au aflat și celebrități precum Goethe, ducii de Gotha și Weimar. Numărul total al membrilor ajunsese la 2000.

Ideile radicale ale ordinului a atras de curând dizgrația Bisericii Catolice care în 1784, a convins guvernul bavarez să voteze o lege în care să interzică societățile secrete ca Illuminati și Francmasonii. Ordinul suferea de pe urma schismelor interne și s-a destrămat în cele din urmă în anul 1790.

Guvernul mondial unic

Imediat după ce s-a destrămat ordinul, au apărut teoriile conspirației. În 1797, un cleric francez, Augustin Barruel a publicat cartea Memorii, ilustrând istoria iacobismului în care lansa o teorie a conspirației care îi implica pe francmasoni, illuminati, Rosacrucieni și iacobini. Anul următor, John Robinson, a publicat o carte în care prezenta o conspirație, cum că Illuminati plănuia înlocuirea tuturor religiilor cu umanismul și înlocuirea statelor cu un singur guvern mondial.

Teoria câștigase credibilitate după similitudinea stabilită între Masonerie și Illuminati, combinat cu manipularea sinistră a societății. Thomas Jefferson, președinte al SUA, declara că putea să înțeleagă de ce Illuminati fuseseră obligați să adopte caracterul secret, prin precauție în cazul difuzării informațiilor și a principiilor moralității pure.

S-a zvonit că și fostul presedinte SUA, Barack Obama ar fi un Illuminati. Au început să circule zvonuri legate de implicarea Illuminatilor în afacerea SUA. Piramida atoatevăzătoare de pe Marele sigiliu al SUA a fost citată ca reprezentând un simbol secret realizat de membri de rang înalt ai ordinului. Illuminati, a căror intenție constă în a arăta că ochiul atoatevăzător al ordinului lor îi supraveghează pe americani. Toate acestea sunt arătate și pe bancnotele americane.

S-a sugerat de asemenea, că societatea secretă Craniul și Oasele a fost fondată ca sucursală americană a ordinului Illuminati. În vremurile moderne, teoriile conspirației referitoare la Illuminati au devenit din ce în ce mai bizare, dar destul de fanteziste.

Reptilele extraterestre

Poate cea mai extraordinară dintre toate teoriile referitoare la Illuminati este cea avansată de un fost jucător britanic de fotbal și comentator de sport, David Icke. Potrivit lui Icke, Illuminati sunt într-adevăr conducătorii secreți ai lumii, însă constituirea ordinului lor datează cu mult înaintea înființării sale în Bavaria în 1780. De fapt, spune Icke, „Illuminati sunt extratereștrii reptilieni care controlează lumea de mii de ani, de la civilizația sumeriană încoace și că intervin din cea de-a patra dimensiune”, sau că aceștia sunt ascunși sub aspectul liderilor de astăzi.

Potrivit lui Icke, Illuminatii au venit din altă dimensiune, fie din alta galaxiă și ne-au ajutat la dezvoltarea tehnologică. Teoria lui Icke nu a atras prea multi adepți.

Illuminati astazi

Scriitori precum Mark Dice, David Icke, Ryan Burke și alții susțin că Illuminati a supraviețuit și există și astăzi. Conspiraționistii au afirmat că mulți oameni importanți au fost membrii ai grupului Illuminati, printre care și Winston Churchill, familia Bush, Barack Obama, familia Rothschild, David Rockefeller și Zbigniew Brzezinski.

Sursa: descopera.org

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *