Totul despre semnalele radio provenite din spațiu

semnale-radio

loading...

Se afla extraterestri mai aproape de noi decat credem? Vor acestia sa comunice cu noi? Potrivit unor oameni de stiinta, acest lucru este posibil. Astronomii au detectat niste semnale radio misterioase care par a proveni de undeva din afara galaxiei noastre. In acest moment, cercetatorii nu stiu de unde ar putea proveni acestea si ce sau cine le face.

Este vorba despre fast radio bursts, niste semnale radio extrem de scurte si puternice care sunt foarte greu de analizat exact din cauza naturii lor ciudate. Astronomii speculeaza cu privire la originea acestora si ajung la concluzia ca ar putea fi orice, de la semnale ale extraterestrilor destinate omenirii si pana la mai banala emisie a unor stele care s-au ciocnit acum cateva sute de mii de ani.

Primul semnal fast radio burst a fost inregistrat in 2007, cand a durat 5 milisecunde, fiind numit emisia Lorimer, dupa numele celui care a descoperit acest fenomen, Duncan Lorimer.

Oamenii de stiinta raman intr-o oarecare masura sceptici cu privire la originea semnalelor extrem de scurte insa unii cred ca acestea sunt un semn clar de comunicare a extraterestrilor, fie intre ei, fie cu noi.

Conform scriitorului Nigel Watson, care a publicat cartea UFO Investigations Manual, chiar natura inedita a semnalelor de radio ar trebui sa dea de gandit oamenilor. In trecut un alt om de stiinta a facut o descoperire uimitoare despre care credea ca provine de la extraterestri. In 1967, astronomul britanic Jocelyn Bell Burnell a facut o descoperire interesanta in niste semnale ciudate care pareau a proveni din afara sistemului solar si acesta a crezut atunci ca aceste mesaje sunt create de fiinte cu o inteligenta superioara oamenilor. Mai tarziu insa s-a descoperit ca aceste ciudate semnale sunt doar pulsari – stele care au o rotatie extrem de rapida.

Sursa: destepti.ro

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *