Declarație șocantă a savantului Stephen Hawking: Temeți-vă de capitalism, nu de roboți! De acolo va veni sfârșitul omenirii!

hawking

loading...

Savantul Stephen Hawking, una din mințile strălucite ale omenirii, face o declarație care ar părea șocantă dacă n-ar ascunde în ea un adevăr care ar putea fi dintre cele fundamentale. Declarația lui e, oricum, cutremurătoare.

În cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri de pe reţeaua de socializare Reddit, acesta a afirmat că umanitatea ar trebui să se teamă mai degrabă de capitalism, şi nu de roboţi şi de dezvoltarea inteligenţei artificiale, potrivit realitatea.net.

   Stephen Hawking a explicat că, în viitor, inegalitatea economică va deveni tot mai evidentă pe măsură ce roboţii vor prelua din munca pe care acum o fac oamenii, în vreme ce proprietarii acestor tehnologii vor refuza să îşi împartă averea, relatează Huffington Post.

„Dacă maşinile vor produce tot ceea ce noi avem nevoie, atunci viitorul va depinde de modul în care bogăţia va fi distribuită”, este de părere astrofizicianul.

„Cu toţii ne putem bucura de o viaţă relaxantă şi plină de lux, dacă bogăţia produsă se roboţi este distribuită în mod egal, sau cei mai mulţi putem sfârşi în sărăcie, dacă proprietarii roboţilor vor refuza să distribuie bogăţia comună. Până acum, se pare că se mizează pe cea de-a doua opţiune, iar tehnologia conduce la o inegalitate economică din ce în ce mai pronunţată”, a adăugat el.

Aşadar, în opinia lui Stephen Hawking, proprietarii acestor maşini vor deveni „burghezii” unei noi ere, în care corporaţiile pe care ei le deţin nu vor mai oferi locuri de muncă oamenilor, ci roboţilor.

Astfel, prăpastia dintre cei foarte bogaţi şi restul oamenilor va deveni din ce în ce mai mare, a avertizat omul de ştiinţă. Hawking face rar declarații de acest calibru.

Sursa: ampress.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *