Misterul îngerilor căzuți, explicat de Enoh

enoch

loading...

Enoh a fost strabunicul lui Noe, reprezentand a 7-a generatie de la Adam. Enoh s-a nascut la 622 de ani de la crearea lui Adam, ceea ce face Cartea lui Enoh una dintre cele mai vechi carti de pe Pamant.

Prima parte a Cartii lui Enoh descrie caderea “Veghetorilor”, ingerii care i-au nascut pe Nephilimi. Restul cartii descrie vizitele lui Enoh in cer in forma de calatorii, viziuni, vise si revelatii. Cartea este compusa din cinci sectiuni majore care sunt:

* Cartea Veghetorilor (1 Enoh 1-36);
* Cartea Parabolelor lui Enoh (1 Enoh 37-71);
* Cartea astronomica (1 Enoh 72-82);
* Cartea Viselor (1 Enoh 83-90);
* Epistola lui Enoh (1 Enoh 91-108).

Multi autori sunt de acord ca, pe baza numeroaselor texte vechi, putem concluziona ca vechii Nephilim ar fi putut fi o specie extraterestra care a trait pe Pamant in trecutul indepartat, chiar daca aceast lucru nu e recunoscut de oamenii de stiinta.

Asadar, este posibil ca Nephilimii sa fi fost niste fiinte misterioase care au dominat planeta noastra inainte de Marele Potop. In multe texte antice, ei sunt numite “Uriasi”, iar unele texte antice sugereaza ca aceste fiinte misterioase sunt, de fapt, descendentii Ingerilor cazuti.

Enoh 6:1-3:

“1. Pe cand copiii oamenilor se inmultisera in acele zile, s-a facut ca fiicele lor sa se nasca gratioase si frumoase,
2. Si atunci, cand ingerii, copiii Cerurilor, le-au vazut s-au indragostit de ele si ei si-au spus unii altora: sa ne alegem femei din semintia oamenilor si sa avem copii cu ele.
3. Atunci, Samyaza, capetenia lor a zis: Eu ma tem ca voi nu veti fi in stare sa va impliniti gandul vostru!”

Enoh 7:1-6:

“1. Si si-au ales fiecare cate o femeie si s-au apropiat de ele si au trait cu ele si ei le-au invatat vrajitorii, farmece si insusirile radacinilor si plantelor.
2. Si aceste femei au zamislit si au nascut uriasi.
3. Statura lor era de 300 de coti si ei au inghitit tot ceea ce munca oamenilor putea sa produca si tot nu a fost chip sa fie saturati.
4. Atunci ei s-au intors impotriva oamenilor insisi ca sa-i manance.
5. Si au inceput a se repezi la pasari, la dobitoace, la taratoare si la pesti pentru a-si potoli foamea cu carnea lor si setea cu sangele lor.
6. Si atunci tot pamantul a murmurat impotriva lor.”

Enoh 10:1-8:

“1. Atunci Prea-Inaltul, Cel Mare si Sfant, si-a facut auzita vocea si il trimise pe Arsayalalyurla fiul lui Lameh (Noe).
2. Si ii spuse: Vorbeste-i in numele Meu, dar ascunde-te de ochii lui. Apoi dezvaluieste-i marele prapad care va face sa piara toti oamenii,
3. Intrucat apele potopului se vor revarsa peste toata suprafata pamantului si toate creaturile vor fi nimicite,
4. Dar invata-l calea prin care va putea scapa, spune-i lui in ce chip neamul lui se va putea raspandi peste tot pamantul. Apoi Domnul a spus catre Rafael: Prinde-l pe Azazyel, leaga-i picioarele si mainile si arunca-l in intunericul vesnic.
5. Si paraseste-l in pustia Dudael. Fa sa ploua peste el pietre grele si ascutite, invaluieste-l in intunericul deplin, sa ramana acolo pentru totdeauna, fie ca fata sa sa ramana acoperita cu un voal gros si fie ca el sa nu mai vada lumina niciodata
6. Si cand se va face ziua judecatii sa-l arunci in foc.
7. Intre timp, curata pamantul pe care ingerii l-au umplut de rautate, prevesteste-i viata, prevesteste-i ca Eu il voi reinvia.Fii oamenilor nu vor pieri cu totii,
8. Din pricina tainelor pe care veghetorii lor li le-au aratat si pe care ei le-au aratat urmasilor lor.”

Sursa: almeea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *