O practică sexuală barbară, problematică în Europa
Mutilarea organelor genitale feminine este o practică brutală care presupune îndepărtarea parţială sau integrală a organelor genitale exterioare ale femeilor. Mai mult decât rezultatul foarte dureros resimţit în urma procedurii, numeroase victime ajung să sufere de complicaţii toată viaţa.femeiebuze
Ilegal în Europa, adesea făcut cu ajutorul unor instrumente rudimentare, fără anestezie şi într-un mediu nesteril, acest obicei cu origini religioase sau culturale a ajuns să reprezinte o problemă pentru Marea Britanie, ca urmare a proceselor de migraţie din ultimii ani.
Zeci de mii de copii riscă să fie supuşi mutilării genitale anual. Mai mult, circa 100.000 de persoane care trăiesc în Marea Britanie ar fi căzuţi victimă acestui ritual, potrivit estimărilor.
Poliţia metropolitană a lansat un program numit ”operaţiunea azur”, destinat combaterii acestui fenomen în rândul femeilor care au emigrat în Marea Britanie.
”Comunităţile cu cel mai ridicat risc le includ pe cele kenyene, somaleze, sudaneze, egiptene, nigeriene şi eritreene. Cu toate acestea şi femeile din comunităţile non-africa sunt expuse unui risc ridicat, în special cele din Yemen, Indonezia sau Pakistan”, se arată într-o publicaţie lansată în cadrul programului.
Mutilarea organelor genitale feminine este o practică întâlnită şi în cultura islamică, însă nu este foarte clar dacă aceasta este obligatorie sau doar de dorit.
Recent, militanţii grupării teroriste Stat Islamic le-au cerut celor patru milioane de femei din Mosel, un stat din nordul Irakului, să se supună acestei practici.
Sursa: cerceteaza.com