O zonă care face minuni, la doi pași de tine

bucegi

loading...

În munții Bucegi există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește, iar funcțiile fizico-chimice se revigorează brusc. Specialiștii spun că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer și pământ.

În 1999, un institut particular de cercetări din București, angajat de o firmă străină pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a găsit ceva care poate fi asimilat cu legendara „Gură de Rai”. E vorba despre o pantă cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiștii, zonă care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudată descoperire făcută vreodată în România.

În tradiția populară românească, Gura de Rai este un mediu între cer și pământ cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca poziționare geografică, Gura de Rai este situată pe un picior de munte și se deschide într-o pajiște înaltă sau un gol de munte. Conform „Mitologiei Romane”, cartea lui Romulus Vulcănescu, Gura de Rai este sinonimă cu „plaiul”, iar autorul consideră că acestor zone mirifice li se relevă caracterul sacru și prin titulatura mitropoliților români, denumiți „exarhi ai plaiurilor”. Romulus Vulcănescu subliniază că în zona Gurilor de Rai s-au încuibat cu timpul Nedeiele, sărbători populare și instituții complexe etnoculturale sătești cu implicații mitologice.

Locul în care organismul nu obosește

Acestor date li s-a adăugat însă și o imagine fizică, concretă, a unei „Guri de Rai”, un loc cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, care are efecte terapeutice excepționale asupra organismului uman. În 1999, Institutul particular de cercetare „Terra” a fost angajat de o firmă româno-franceză să studieze o zonă din Bucegi, situată în apropierea Peșterii Ialomicioara. Societatea era interesată de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone și a oportunității de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialiști din mai multe domenii, în special fizicieni și geofizicieni. Cercetările s-au făcut cu aparatură de geodetecție.

După mai multe zile de urcat și coborât pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stănică, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzațional în preajma vârfului Doamnei: ajuns într-un anume loc, i-a dispărut oboseala. „Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu știam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. În timp însă am constatat, pe propria noastră piele, că el este real. Abia apoi am demarat investigațiile asupra acestui loc”, spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

Primul stadiu al investigațiilor a constat în verificarea tuturor versanților din zonă. „Am constatat că oricât ai urca, oricât de obosit ai fi după mers, în momentul în care ai ajuns în zona respectivă dispare oboseala, lucru care nu se manifestă pe alți versanți. Este vorba de o revigorare a funcțiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieșită din comun”, declară Dumitru Stănică.

O anomalie geomagnetică atipică

A doua fază a constat în testarea medicală. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecărui subiect care urca panta cu „ciudățenii”. Testele medicale au fost reluate și pe o altă culme din apropiere, cu o înălțime aproximativ similară. Rezultatele au condus către o singură concluzie: în zona cu pricina, exclusiv, se întâmplă ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac își revine uluitor de repede, deși urcușul se face pe o pantă abruptă, dar oamenii în vârstă care au fost supuși testelor au declarat o stare generală de bine când stau în acel loc.

S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferențială, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot măsura, printre altele, magnetismul Pământului. Așa a fost depistată o anomalie magnetică atipică, pe o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat. „Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialiștii din domeniu apar în rupturile de falii, în reflexii ale scoarței terestre sau în alte asemenea fenomene geologice care se înregistrează într-o formă atipică pe diagrame. Aici e vorba însă despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stănică, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a știut să-l interpreteze. În acel moment am făcut legătura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetăm de mai mult timp și care se manifestă printr-o emisie de radiații patogene, încă rămase cu o origine necunoscuta”, ne-a spus Vasile Rudan.

Armata este interesată de subiect

„Descoperirea absolut întâmplătoare a zonei benefice din Bucegi, „Gura de Rai” în tradiție populară, vine să rotunjească ceea ce știam până acum despre anomaliile magnetice atipice. În primul rând ne întărește ideea că nimic din ceea ce avem lăsat ca memorie colectivă prin folclor nu este gratuit, are cel puțin un sâmbure de adevăr”, declară Vasile Rudan.

„Ceea ce am găsit noi în Bucegi are o dispoziție geografică identică cu cea descrisă în folclor. În al doilea rând, știm acum ce și cum să căutăm.

Pe diagrame, hărți ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascuțite, pe când cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai mulți ani am fost ocupați cu alte proiecte de cercetare și am suspendat investigațiile din Bucegi, dar intenționăm să reluăm cercetările și să facem chiar o demonstrație publică. Apoi vom lărgi zona investigațiilor, deoarece avem semnale că asemenea locuri deosebite se mai găsesc, cel puțin în zona Masivului Retezat. Interesant este faptul că din informațiile de până acum rezultă că fiecărei zone malefice trebuie să îi corespundă, undeva în apropiere, o zonă benefică, la o distanță de cel mult câteva sute de metri. Deocamdată nu vom divulga locația exactă”, spune Rudan.

Acesta mai susține că, pe tema cercetării anomaliilor magnetice atipice din Romania, bune sau rele, urmează să apară o carte și că Ministerul Apărării se arată foarte interesat de acest domeniu. Cercetătorii de la Institutul „Terra” speră să se realizeze, cu concursul Armatei, o hartă a României care să pună în evidență aceste zone ieșite din comun.”

Sursa: dincolo-de-limite.blogspot.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *