Povestea lui Iisus înainte să ajungă pe Pământ

icoana-iisus-hristos-in-gradina-ghetsimani-icoana2-maniastiker

loading...

Ce a făcut Iisus înainte de a ajunge pe Pământ? Creștinismul spune că Iisus Hristos a venit pe Pământ în timpul domniei istorice a Împăratului Irod cel Mare și s-a născut din Fecioara Maria în Betleem, în Israel.

Dar doctrina bisericii spune de asemenea că Iisus este Dumnezeu, una dintre cele trei Persoane ale Treimii și nu are niciun început și niciun scop. Întrucât Isus a existat întotdeauna, ce făcea înainte de întruparea sa în timpul Imperiului Roman?

Trinitatea oferă o idee

Pentru creștini, Biblia este sursa adevărului nostru despre Dumnezeu și este plină de informații despre Iisus, inclusiv despre ceea ce făcea înainte de a ajunge pe pământ.

Primul indiciu stă în Trinitate

Creștinismul ne învață că există un singur Dumnezeu, dar există în trei Persoane: Tată, Fiul și Duhul Sfânt. Chiar dacă cuvântul „trinitate” nu este menționat în Biblie, această doctrină rulează de la început până la sfârșitul cărții. Există o singură problemă: Conceptul Trinității este imposibil pentru mintea umană să înțeleagă pe deplin. Trinitatea trebuie acceptată prin credință.

Iisus a existat înainte de creație

Ce a făcut Iisus înainte de a ajunge pe Pământ? Fiecare dintre cele trei Persoane ale Trinității este Dumnezeu, inclusiv pe Iisus. În timp ce Universul nostru a început în momentul creației, Isus a existat înainte de acel moment.

Biblia spune „Dumnezeu este dragoste” ( 1 Ioan 4: 8 ). Înainte de crearea universului, cele trei Persoane ale Trinității se aflau într-o relație, iubindu-se unii pe alții. Au apărut unele confuzii cu privire la termenii „Tatăl” și „Fiul”. În termeni omului, un tatăl trebuie să existe înaintea unui fiului, dar acest lucru nu se aplică în cazul Trinității.

Aplicarea acestor termeni prea literal a dus la învățătura că Iisus a fost o ființă creată, care este considerată erezie în teologia creștină.

În apărarea Lui, Isus le-a spus: ” Dar Isus le-a răspuns: „Tatăl* Meu lucrează până acum şi Eu, de asemenea, lucrez.” ( Ioan 5:17, NIV)

Deci știm că Trinitatea a lucrat mereu „, dar la ce nu ni se spune.

Citește continuarea aici

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *